9735AE
GRONINGEN
tel. 050-5410415

Beste lezers en sportvrienden
GVAV heeft het kampioenschap behaald na een mooie race met Groninger Boys waarin wij dachten dat we kansloos waren maar zij toch punten verspeelden en wij ineens 2 punten voorsprong hadden. Er moest gewonnen worden en na Harkstede met superieur voetbal te hebben verslagen moest het nu gebeuren. Het hele elftal was aanwezig en er werd gestart met een 4-3-3 opstelling. Waren we voor de wedstrijd nog onrustig en zenuwachtig, daar was niets meer van te merken na de aftrap. Gelijk gericht op de bal en met overwicht en rust werd de bal rond gespeeld. Het middenveld met regisseur Harry drukte gelijk de stempel op de wedstrijd en de tegenstander werd daar al klem gezet. De eerste aanvallen waren al gevaarlijk en zowaar na een minuut of 10 was daar Sven die zich vrij draaide links in het strafschopgebied, 2 man passeerde en met een fraai laag schot vanaf de rand strafschopgebied in de uiterste hoek links van de keeper scoorde. Weer een snelle 1—0 en weer was Sven hierbij betrokken. GVAV bleef domineren en het was wachten op de 2de goal. Dat duurde even en er werden kansen gemist maar Fabrice deed dat niet nadat hij zich op links fraai vrijspeelde en kon aanleggen en met een daverend laag schot de keeper passeerde 2—0. Dit gaf meer rust en GVAV bleef zoeken en combineren en ineens was daar Harry die vanaf de rand strafschopgebied met links de bal in het doel schoot 3—0. Niet verslappen en doorgaan was het devies. Het leidde voor de rust door Lars na een uitbraak tot de 4—0. Dit kon niet meer mis gaan. In de 2de helft consolideren en blijven voetballen. Er werden kansen gemist en dan toch Lesley die de keeper fraai uitspeelde en dus 5—0. Diverse wissels aan GVAV zijde waarbij de rentree van Eddy heel bijzonder was. Mooi dat hij zijn voetbalkicksen weer aan heeft gedaan. Door de wissels kreeg Be Quick iets meer grip op het spel en kon aanvallend iets meer maar de verdediging stond als een huis en de keeper heeft maar 1 x iets hoeven doen. Zo gingen de 90 minuten voorbij onder goede leiding van scheidsrechter Franz Thon en werd GVAV een goede en terechte kampioen.
Als samengesteld elftal kreeg het snel de smaak te pakken en hebben we een mooie reeks partijen neer gezet. De gemoedelijk en gezellige sfeer, de gedrevenheid om steeds te willen winnen, een brede selectie met voldoende wissels en de goede leiding van Frank en Rogier en later ook Lesley in deze rol erbij heeft uitstekend gewerkt. En niet te vergeten de muziek in de kleedkamer die sfeer verhogend heeft gewerkt.

Onze dank gaat uit naar de gastspelers Lorenzo, Ana, Lars, Max en Damian die we een enkele keer nodig hadden. En we bedanken GVAV voor de faciliteiten en de attentie om het kampioenschap te vieren.