Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Voorzorgsmaatregelen

COVID19

Net als andere sportverenigingen heeft ook GVAV-Rapiditas te maken met maatregelen waardoor rekening moeten houden met diverse voorzorgsmaatregelen. Hierdoor kan het voorkomen dat bijv. niet alle faciliteiten beschikbaar zijn, zoals bijv. kleedkamers, de kantine etc. Dit kan per (wedstrijd)dag anders zijn, met onderstaand overzicht proberen we zowel eigen teams als gastteams zo goed mogelijk te informeren over eventuele beperkingen of voorzorgsmaatregelen.

Voorzorgsmaatregelen/beperkingen

Mocht een COVID-besmetting gemeld worden bij een medewerker/lid/bezoeker van ons complex, willen we de GGD ondersteunen in het uitvoeren van een snel- en efficient bron- en contactonderzoek, zoals dit inmiddels ook is voorgeschreven door de RIVM. 

Daarom vragen we iedere medewerker/lid/bezoeker van ons complex, die gebruik maakt van onze kantine hun bezoek te registreren met behulp van een online formulier. Op de locatie zelf zijn uiteraard ook mogelijkheden om uw bezoek op papier aan ons te melden.

Uw gegevens worden maximaal 14 dagen bewaard en worden uitsluitend gebruik voor het doen van bron- en contactonderzoek door de GGD.

 

Om groepsvorming op het terrein te beperken en het gegeven dat er geen toeschouwers zijn toegestaan. Voor begeleiders is er koffie/thee beschikbaar.  Er wordt op dit moment niet voorzien in de verkoop van consumpties.


In uitzonderlijke gevallen is het mogelijk om voor trainers/leiders en andere vrijwilligers om gebruik te maken van overlegruimtes. De ruimten worden uitsluitend op afspraak opengesteld. Een afspraak hiervoor kan gemaakt worden via Frits Kerkhof (hjo@gvav.nl)

 

De kleedkamervoorziening bij GVAV zijn beperkt beschikbaar, hoewel dit weer is vrijgegeven bij de recente versoepelingen, doen wij een beroep op alle teams en in het bijzonder de GVAV teams om er voor te zorgen dat spelers zoveel mogelijk gekleed in tenue arriveren en ook weer weggaan. 

De openstelling van de kleedkamers is hoofdzakelijk bedoeld voor onze gasten en we vragen iedereen om hier met gezond verstand mee om te gaan. Wanneer er onverhoopt toch gebruik gemaakt moet worden van de kleedruimten, dan dient men de aanwijzingen voor de looprichting goed op te volgen.

Bezoekers bij voetbalactiviteiten zijn momenteel nog niet toegestaan.  (bron:  rijksoverheid)

Deze maatregel geldt voor zowel trainingen als wedstrijden.  Dit heeft de volgende praktische consequenties:

  • Kinderen moeten indien mogelijk zelfstandig naar het sportcomplex komen
  • Kinderen moeten indien mogelijk zelfstandig het complex betreden
  • Kinderen die niet zelfstandig het park kunnen betreden mogen begeleidt worden door maximaal ouder/begeleider, de ouder/begeleider dient wel direct weer het sportcomplex te verlaten.
  • Toeschouwers zijn niet welkom bij trainingen en wedstrijden. Uitzondering hierop zijn chauffeurs en officials van de de uitspelende teams, zij worden niet gezien als toeschouwer maar maken onderdeel uit van de noodzakelijke begeleiding van het team.  Om te voorkomen dat er meer begeleiders en dus toeschouwers zijn dan noodzakelijk voor het spelen van een wedstrijd, doen we een beroep op de bezoekende teams om het aantal begeleiders dat gelijktijdig op ons sportpark komt tot een minimum te beperken.  Een richtlijn die we hiervoor hanteren is 4 begeleiders per team bij de jongste groepen en bij elftallen 5 personen.

Voor GVAV teams geldt het volgende:

Omdat van spelers in sommige leeftijdscategorien niet verwacht kan worden dat zij op een veilige manier zelfstandig naar het complex komen mogen spelers tot en met de leeftijdgroep O12 door ouders tot op het complex worden begeleid. De spelers mogen dan tot aan de blokhut van GVAV begeleid worden, de team begeleiding zal vanaf dat punt de spelers meenemen naar het trainingsveld. Na afloop worden alle spelers gezamenlijk onder begeleiding van de teambegeleiding naar de poort van het complex gebracht waar de spelers weer door hun ouders kunnen worden opgehaald.

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!