Promotie naar 3e divisie in eigen hand na ruime overwinning GVAV JO15-2

GVAV-Rapiditas JO15-2JM

Onder 15 zaterdag, JO15-2, Hoofdklasse P

8 april 2017 11:00

Bos, B.

8 April 2017, een dag die de jongens van JO15-2 lang zal bijblijven. Na een week waar er op een ontspannen manier naar de kraker tegen Velocitas 1897 JO15-1 werd toegeleefd, gingen we zaterdagochtend met goede moed richting het sportpark Stadspark. Ruimschoots voor aanvang van de wedstrijd arriveerde we bij het sportpark. Het was mooi om te zien dat iedere speler zijn eigen vorm van ontspanning op zocht, voor deze cruciale wedstrijd. Een groepje zat te tafeltennissen, anderen zaten te poolen en sommige anderen vonden hun rust bij de muziek van hun koptelefoon.
Met nog drie wedstrijden op het programma was dit een heel belangrijk duel. De koppositie werd namelijk met 45 punten uit 19 wedstrijden samen gedeeld met Velocitas JO15-1. Het was natuurlijk al een super prestatie dat de JO15-2 in een competitie met alleen JO15-1 teams gedeeld boven aan stond.
Na wat ontspanning in het clubgebouw van Velocitas gingen de mannen richting de kleedkamer. Nu was de wedstrijd begonnen. De focus begon, de concentratie kwam erin en iedereen was zichtbaar alleen bezig met de wedstrijd. Met nog wat motiverende woorden van de trainer maakte de ploeg zich klaar voor de warming-up. In een korte en intensieve warming up, met veel pauze momenten, kwamen de mannen steeds dichterbij dat mentale piekmoment die nodig is om een optimale prestatie te leveren.
Vlak voor een wedstrijd begint voel je meestal al aan hoe het eerste gedeelte van de wedstrijd zou verlopen en dat gevoel was goed. De focus en concentratie was er, de jongens pepte elkaar nog even op en met de borst vooruit gingen we de strijd aan.
De scheids floot en de jongens lieten in de openingsfase gelijk zien met welke intentie ze naar Velocitas zijn gekomen. Dit resulteerde al snel in veel dreiging voor het doel van Velocitas. Binnen enkele minuten was er dan ook een grote kans voor Sem F. die vanuit een vrijebal van Jayden net naast kopte. Even later was het wel raak. In de 11de minuut besloot Jayden hem vanuit een vrijetrap nu niet voor te geven, maar zelf een poging te wagen en met succes. Vanaf een meter of twintig schiet hij hem in de korte hoek goed binnen, 0-1. De formatie van GVAV bleef hierna druk houden op de defensie van Velocitas. Dit resulteerde twee minuten na de openingsgoal in het volgende doelpunt. Na een hoge steekpass van Shahier kwam de bal terecht bij Sem F die hem met links over de uitkomende keeper heen volleyd, 0-2. Zo’n vijf minuten later maakte Velocitas van hun eerste doelpoging gelijk een grote kans. Een vrijebal vanaf de zijkant werd goed voorgegeven en bij de tweede paal goed gekopt. Door uitstekend keeperswerk van Gunar bleef het 0-2. Niet veel later kreeg GVAV een vrijebal na het door Velocitas vasthouden van Merwan. Deze vrijebal werd ditmaal door Sem R. genomen. Hij legt de bal uitstekend bij de tweede paal neer voor Sem F. die hem vervolgens uitstekend binnenkopt, 0-3. Een droomstart voor de jongens van JO15-2. Na 21 minuten stond het 0-3 en de honger van de jongens was nog steeds niet gesteeld. Dit resulteerde dan ook voor rust nog in vijf goede kansen. Helaas gingen die er allen niet in. Na 35 minuten spelen floot de scheids af voor de rust. Met een fantastisch gevoel gingen de jongens de rust in, het stond 0-3 tegen een tegenstander waarmee je samen strijd om het kampioenschap. Het had zelfs nog wel meer dan 0-3 kunnen staan als je kijkt naar de gemiste kansen.
Na de rust was gelijk zichtbaar dat Velocitas zich niet gewonnen wou geven en nog voluit in de strijd ging. Dit resulteerde na 5 minuten in een kans voor Velocitas, maar door goed uitkomen van Gunar was er geen groot gevaar. In de tegenstoot was GVAV weer gevaarlijk, maar de bal werd weggewerkt. Door goed druk te houden wist Ryan de bal te onderscheppen. Hij dribbelde vervolgens de 16 van Velocitas in en werd daar onderuitgehaald, penalty. Met een goed ingeschoten penalty wist Sem F. vervolgens, in de zevende minuut, de stand naar 0-4 te brengen. Waar Velocitas na de rust nog goed uit te start blokken kwam was dit doelpunt wel de genadeklap. GVAV wist na dit doelpunt weer de overhand te pakken. Dit resulteerde vervolgens weer in een aantal kansen voor de JO15-2. Waaronder een kans voor Merwan die op een ongelukkige manier de bal een aantal centimeters voor de lijn nog over wist te krijgen. Hierbij mag wel gezegd worden dat Merwan een uitstekende wedstrijd heeft gespeeld en als motor van het team, met zijn hoge inzet, een dik compliment verdiend. Even later in de 51ste minuut was het dan toch raak. Op aangeven van Sem F. schiet Shahier beheerst de bal langs de keeper, 0-5. Na dit doelpunt kreeg GVAV nog een aantal goede kansen, waaronder twee ballen op de paal. Ook kreeg Velocitas nog een goede kans door onzorgvuldigheid achterin bij GVAV. De spits van Velocitas wist deze fout bijna af te straffen door de bal over de keeper heen te schieten, maar door goed opletten van Gijs kon hij de bal nog voor de lijn weg schieten. Vlak voor tijd, in de 68ste minuut was het slotakkoord daar. Door goed druk zetten van Sem R. wist hij de bal van de linksback van Velocitas af te pakken om vervolgens zichzelf te belonen met een doelpunt, 0-6. Tot slot kreeg Velocitas in de blessuretijd van de wedstrijd nog een kans vanuit een corner. Deze werd door Gunar goed gestopt, waardoor hij met een clean sheet van het veld kon stappen. Eindstand 0-6.
De jongens hebben een fantastische teamprestatie geleverd met passie, beleving en plezier. Dit heeft geleid tot een uitstekend resultaat tegen de tot voor de wedstrijd medekoploper. Toch moeten we weer vooruitkijken, want we hebben nog twee wedstrijden te spelen. Als we in die twee wedstrijden met dezelfde drive spelen als tegen Velocitas kan ons het kampioenschap niet meer ontgaan. We zullen nog vol aan de bak moeten, maar dat is niet erg. Dat is iets wat we als groep zeker kunnen en dit seizoen al vaak hebben laten zien. We zijn technisch, tactisch en fysiek niet beter dan een Velocitas, HFC’15 , vv Helpman, Zuidlaren en zo zijn er nog wel een paar. Maar wij als GVAV Rapiditas JO15-2 hebben laten zien dat we als leeuwen kunnen strijden en voor elkaar door het vuur gaan. Tegen Velocitas was een fantastische pot, maar wij zullen niet rusten voor we met die beker in onze handen staan!