JO13-4 puntloos naar huis na ‘rare’ wedstrijd.

3 - 0

GVAV-Rapiditas JO13-4JM

Onder 13 zaterdag, JO13-4, 3e klasse 35

5 november 2016 10:00

05/11/2016 – Al enkele weken is het duidelijk dat de wedstrijd van afgelopen zaterdag weleens de moeilijkste van de competitie kon worden. En zeker nadat onze tegenstander (Groninger Boys) ook Haren versloeg afgelopen week, heeft het er allerschijn van dat dit weleens de kampioenwedstrijd kan zijn. Zeker voor de tegenstander die met hierna nog een wedstrijd te spelen tegen een minder sterke ploeg nu het kampioenschap veilig moet kunnen stellen.

De afgelopen weken heeft het team naar deze wedstrijd toegewerkt. De wedstrijd tegen Lycurgus was een goede opwarmer. Het is een uitwedstrijd en dus verzamelen we weer eerst bij het Alfa-college. Daarna reizen we door naar Sportpark West-end in Groningen. Daar kleed het team zich snel om en bespreken we rustig de aanpak voor deze wedstrijd.

Vlak voor aanvangstijd betreedt het team het veld voor een korte warming up en even na 10.00u geeft de scheidrechter het startsignaal voor de wedstrijd. De coaching van de tegenpartij is opvallend en voor de coaches van GVAV een voorbode van een bijzonder wedstrijd.

GVAV begint sterk en aanvallend en geeft goed weerstand tegen de aanvalsimpulsen van de tegenstander.

Verschil tussen langste speler en kleinste speler

De tactiek van de tegenstander bestaat vooral uit het geven van lange ballen op snelle spitsen. Een boomlanger verdediger neemt de meeste van die ballen voor z’n rekening en hij lanceert regelmatig z’n spitsen. Ons centraal verdedigingsduo Maaike en Joost hebben het redelijk onder controle maar moeten af en toe in de achtervolging als de aanvallers van de Groninger Boys uitbreken. Het team moet na 15 minuten de eerste tegengoal accepteren. En tegen het einde van de eerste volgen dan nog twee tegendoelpunten en voor het rustsignaal klinkt kijkt het team tegen een 3 – 0 achterstand aan.

GVAV JO13-4 geeft echter niet op en gaat ook de tweede helft de strijd weer aan. Het team speelt goed met regelmatig mooie combinaties en diepe passes. Af en toe komen onze aanvallers bij het doel van de tegenstander maar ze komen net een stapje te kort om echt gevaarlijk te worden. Naar mate deze tweede helft vordert worden de duels eenzijdig wat scherper en vervelender. De spelers van GVAV laten zich niet zomaar aan de kant zetten en geven sportief verzet. Naar mate de wedstrijd vordert wordt de sfeer steeds minder. In de eerste helft kregen onze spelers hier en daar al te maken met de harde spel van de tegenstanders, in de tweede helft werd het er niet beter op. Naar mate de tijd verstrijkt ontvouwt zich steeds meer een ongelijke strijd. Een strijd tegen een tegenstander die op eigen terrein zeker in het voordeel was.

Na ruim een 1uur speler blijft de eindstand van de eerste helft op de borden staan en verlaat het team enigszins gefrustreerd het strijdtoneel. In de kleedkamer staan de coaches nog even stil bij de wedstrijd. De coaches geven aan dat het thuisvoordeel van de tegenpartij een belangrijke factor in het verloop van deze wedstrijd was, maar dat het team ook niet instaat is geweest om veel kansen te creëren rond of in de 16 van de tegenpartij. Maar complimenten worden er gegeven voor de wijze waarop het team gestreden heeft, de spelers zijn op een sportieve manier blijven spelen en hebben zich niet laten meeslepen in de aanpak van de tegenpartij en heeft het oordeel van de wedstrijdleiding telkens heeft gerespecteerd. Zo doen we dat als GVAV -ers.

JO13-4 heeft nog twee belangrijke wedstrijden te spelen waarin het team op een voetbal waardige en sportieve manier zal proberen de 2e plek veilig te stellen. Wij zijn trotst op onze meiden en jongens en zien uit naar de volgende ontmoeting tegen een nieuwe tegenstander HFC ’15.