GVAV JO13-1 wint met 1-2 de oefenwedstrijd van 3e divisionist SV Bedum JO13-1

1 - 2

GVAV-Rapiditas JO13-1JM

7 september 2016 17:30

Opstelling GVAV-Rapiditas JO13-1JM

07-09-2016 - GVAV JO13-1 heeft in een oefenwedstrijd tegen SV Bedum JO13-1 een 1-0 achterstand om weten te zetten naar een 1-2 overwinning. Na de assist te hebben verzorgd op de gelijkmaker van Nigel, besliste Jayden in de tweede helft de wedstrijd met een heerlijke vrije trap.

Ondanks het missen van 7 tweedejaars spelers vanwege schoolkamp lieten trainer Willem en jeugdopleiding GVAV zien dat er ook achter de JO13-1 een hele sterke lichting zit. Kieran Doekhie (JO13-2), Dinand Gijsen (JO13-2), Dino Hadzimurtevic (JO13-2), David Schut (JO11-1) en Diego van Dijken (JO11-1) lieten alle vijf zien goed mee te kunnen met de JO13-1!

VOORAF
SV Bedum is opgericht in 2013 en is een fusie van de voetbalclubs van VV Bedum en CVVB. Voor een groot deel van Nederland onbekende verenigingen, echter niet voor de noorderlingen. Niemand minder dan Nederlands grootste voetballer van het moment Arjen Robben speelde tot en met de JO13-1 op de velden waar vandaag de oefenwedstrijd plaatsvond.

De JO13-1 van SV Bedum is zeer sterk begonnen aan het seizoen 2016-2017. Niet alleen zijn zij het hoogst spelende jeugdteam van SV Bedum, ook de uitslagen in de beker en competitie zijn indrukwekkend. Harkstede JO13-1, WVV JO13-1 en Omlandia/GEO JO13-1 werden in de beker met klinkende cijfers op een nederlaag getrakteerd en ook de openingswedstrijd in de 3e divisie tegen Winsum JO13-1 ging met 0-3 gewonnen. De warming-up maakt ook meteen duidelijk dat er veel lengte en kracht in deze ploeg zit.

GVAV JO13-1 is duidelijk groeiende. Tegen Hollandia JO13-1 en AFC '34 JO13-1 werd nog verloren in de beker maar Drachtster Boys JO13-1 (ook beker) en Quick '20 JO13-1 (competitie) wisten het net niet te vinden en kregen een 1-0 nederlaag te verwerken tegen onze jongens.

Verder is de manier van (samen) spelen, druk zetten en genieten steeds beter zichtbaar bij de mannen van Willem en is het vandaag ook een moment om te zien hoe de jongens vlak achter de JO13-1 het doen op een iets hoger niveau.

1e HELFT
In de eerste helft begint SV Bedum sterker aan de wedstrijd. De paarshemden zijn gemiddeld zo'n tien cm langer en daar lijken onze jongens even aan te moeten wennen. Echt lijn in 't voetbal is er aan beide kanten nog niet maar het spel bevindt zich deze eerste tien minuten vooral vlak buiten de 16 van GVAV. Bij de eerste paar dreigende situaties zit er een sterk GVAV been tussen maar in de zevende minuut wordt SV Bedum toch beloond. Met een met de punt getrapte lob weet de spits van SV Bedum onze keeper Helge te verschalken en de openingstreffer aan te tekenen: 1-0 SV BEDUM JO13-1.

Deze tegengoal is de ommekeer in de verdere wedstrijd. GVAV begint zelf beter te voetballen bij balbezit en is bij balbezit van SV Bedum er als de kippen bij om druk te zetten op de grotere jongens. SV Bedum heeft het zichtbaar moeilijk en de wedstrijd verplaatst zich naar de helft van SV Bedum. Nigel is wederom een plaag voor zijn directe tegenstander en passeert hem links en rechts. In nog één van de spaarzame uitvallen van SV Bedum onderschept Aaron Schrage met een 'Kenny Tete'-achtige tackle de bal en speelt de bal lang op de als 'Robin van Persie'-achtig spelende Jayden. De mooie aanval krijgt nog een deelnemer doordat Jayden de ruimte achter de verdediging vindt voor de flitsende Nigel en die bedenkt zich op zijn beurt geen moment. Met een schuiver tikt Nigel de gelijkmaker tegen de touwen: 1-1 GVAV JO13-1!

Ondanks nog wat kleine kansen voor GVAV JO13-1 eindigt de eerste helft in 1-1.

2e HELFT
De tweede helft is een kopie van het einde van de eerste helft. GVAV zit overal kort op, is feller en lijkt steeds een mannetje meer te hebben dan SV Bedum. Helge krijgt in de tweede helft nog een paar afstandschoten maar blijft hierin soepel op de been.
SV Bedum daarentegen ziet zich genoodzaakt om zich een aantal malen onreglementair aan de rem te trekken wat resulteert in twee vrije trappen vlak buiten de '16'. Het eerste schot van Jayden eindigt in de muur maar de twee vrije trap is er één van ongekende schoonheid. Met een krul om de muur én keeper bolt het net voor de tweede keer in het Bedum doel: 1-2 GVAV JO13-1!!

GVAV probeert te blijven voetballen maar ook bij onze jongens lijkt de meeste energie wel verspeeld. Zowel SV Bedum als GVAV worden niet meer gevaarlijk in de laatste 10 minuten waardoor de tweede wedstrijd in één week met een minimaal verschil wordt gewonnen door onze jongens.

Wij willen uiteraard de jongens feliciteren met de overwinning, meneer Casier bedanken voor het goede vlaggen, de verschillende ouders bedanken voor het rijden op het toch wel vroege avondtijdstip en de scheidsrechter voor het goede fluiten.

Wij hopen iedereen zaterdag om 1100u thuis tegen (medekoploper) ATC '65 JO13-1 te mogen zien!

SV Bedum JO13-1 – GVAV JO13-1 1-2 (1-1)

Scoreverloop: 7. SV Bedum JO13-1 1-0. 24. Nigel Teterissa 1-1. 42. Jayden Plassaer 1-2.