GVAV JO13-1 speelt goede eerste maar mindere tweede helft en verliest met 6-1 van FC Emmen JO13-1

FC Emmen D1

6 - 1

GVAV-Rapiditas JO13-1JM

3'
21'
Victor Bouwman (intikker)
28'
29'
40'
... (intikker)
49'
... (vrije trap)
53'

21 november 2016 18:30

Opstelling GVAV-Rapiditas JO13-1JM

21-11-2016 - Trainer Willem liet zijn jongens in een andere formatie aantreden tegen de leeftijdgenoten van FC Emmen. Een goede eerste helft kende een minder vervolg in de tweede helft met als einduitslag een terechte 6-1 overwinning voor onze Drentse tegenstanders.

In de eerste helft maakte Victor Bouwman de gelijkmaker na mistasten van de Emmer keeper op Jeroens vrije trap. FC Emmen verdeelde hun zes doelpunten netjes over beide helften en liet vooral in de tweede helft zien een maatje te groot te zijn voor onze blauwhemden.

VOORAF
Voor de tweede keer in ruim een maand reisden onze jongens af naar Emmen om te spelen tegen de plaatselijke BVO. Ditmaal waren de tweedejaars JO13 pupillen de tegenstander waar vorige keer de eerstejaars aan het langste eind trokken door met 2-1 van GVAV JO13-1 te winnen in de competitie.
De tweedejaars van FC Emmen spelen in de hoogste klasse voor JO13 teams met tegenstanders als Ajax JO13-1, AZ JO13-1 en FC Groningen JO13-1. In deze 1e divisie staan ze netjes in de middenmoot boven bekendere profclubs als FC Twente JO13-1 en SC Heerenveen JO13-1.

GVAV JO13-1 kon deze oefenwedstrijd goed gebruiken om te finetunen aan het team, de formatie en het spelen van wedstrijden tegen betere ploegen. Willem probeerde een andere formatie dan waarmee Cambuur en Go Ahead Eagles bestreden werden; twee wedstrijden waarin uiteindelijk te veel ruimte werd weggegeven en tot tweemaal toe zes keer een tegendoelpunt moest worden toegestaan.

1e HELFT
De eerste helft begint nog wat onwennig en het lijkt of het grote stadion indruk maakt op onze jongens. De eerste kans voor Emmen is ook meteen raak: 1-0 FC EMMEN JO13-1. Vanaf hier pakken onze jongens het op en spelen ze een zeer sterke helft waarin beide ploegen niet veel voor elkaar onder doen. In een rap tempo volgen de kansen - aan beider kanten - elkaar op: In de achtste minuut kopt eerst Victor richting de Emmer goal en schiet daarna Jeroen rakelings over. Ook Emmen ziet een bal net over het doel zeilen wanneer één van hun begenadigde middenvelders aanlegt voor een vrije trap en niet veel later schiet de linksbuiten buitenkant paal. Als een Engelse wedstrijd is het een minuut later GVAV weer waar Jayden met een steekbal Aaron op de keeper af stuurt die wel de keeper voorbij gaat maar vanaf de achterlijn zijn voorzet ziet stranden. De toeschouwers zien een mooi schouwspel waarbij er duels, kansen, strijd en gewoon een leuke pot te zijn zien.
In de twintigste minuut is er dan de gelijkmaker. Jeroen laat zien dat zijn vrije trap een wapen voor GVAV blijft en dwingt met de goed genomen vrije trap de keeper tot het uiterste. Meer dan tegenhouden zit er niet in waardoor de rebound een prooi is voor onze capitano Victor die de gelijkmaker tegen de touwen jast: 1-1 GVAV JO13-1! Trainer Willem, de jongens en de ouders hebben het idee dat er vandaag iets moois mogelijk moet zijn maar de laatste twee minuten doen onze jongens de das om. Een struikelpartij aan onze zijde - en daarmee de weg vrij voor de Emmer spits - leidt de nieuwe voorsprong voor FC Emmen in 2-1 FC EMMEN JO13-1 en een minuut later raken we de bal niet lekker waardoor er weer een Emmen speler vrij binnen kan schieten: 3-1 FC EMMEN JO13-1. Een goede eerste helft maar door ongelukkige momenten met een duidelijke achterstand de kleedkamers in.

2e HELFT
De tweede helft begint nog goed met af en toe mooi combinatiespel. De steekpassjes komen allemaal net niet aan waardoor echte kansen voor onze jongens niet te noteren vallen. Vanaf de veertigste minuut lijkt bij ons de kaars gedoofd en zie je dat FC Emmen toch wel heel makkelijk kan voetballen. Eerst worden onze tegenstanders nog in 't zadel geholpen door wederom een struikelpartij aan onze zijde waar de Emmer spits wel raad mee weet: 4-1 FC EMMEN JO13-1 maar daarna zijn het vooral goed opgezette en uitgespeelde aanvallen van FC Emmen. Onze keeper Helge speelt al een aantal weken zeer sterk en ook vandaag zorgde hij ervoor dat de schade niet naar hele hoge cijfers opliep. Maar ook Helge kon niet voorkomen dat FC Emmen nog tweemaal doel trof. Eerst was de linksbuiten van hen er als de kippen bij om het geblokte schot van de spits binnen te tikken: 5-1 FC EMMEN JO13-1 en een mooi en zuiver genomen vrije trap bleef buiten bereik van de muur, de verdedigers en uiteindelijk ook Helge: 6-1 FC EMMEN JO13-1.

De einduitslag past niet bij het wedstrijdbeeld van de eerste helft maar op basis van de tweede helft heeft FC Emmen duidelijk het verschil laten zien tussen profclub en amateurclub en tussen 1e divisie en 2e divisie. Nu is 't zaak voor onze jongens om te beseffen dat november een maand is met praktisch alleen maar BVO's als tegenstander (Cambuur Leeuwarden, Go Ahead Eagles, FC Emmen en FC Groningen) en dat het vanaf nu weer opboksen wordt tegen de amateurploegen. Tegen deze amateurploegen hebben we ook nog steeds een positieve balans!

Wij willen uiteraard tegenstander FC Emmen JO13-1 bedanken voor de gastvrijheid en feliciteren met hun terechte overwinning, de scheidsrechter bedanken voor het goede fluiten, meneer Casier bedanken voor het goede vlaggen en de aanwezige supporters voor het rijden naar Emmen en aanmoedigen van onze jongens!

Aanstaande zaterdag begint een reeks van drie wedstrijden waarin er punten moeten kunnen worden vergaard; eerst uit naar de eerstejaars van FC Groningen, daarna thuis tegen SV Urk en als laatste wedstrijd voor de winterstop uit naar ASV Dronten.