44'

Meisjes onder 11 zaterdag, MO11-1, 1e klasse 18

4 maart 2017 11:30

Gomos MO11-1 – GVAV MO11-1

Vandaag speelden onze meiden hun eerste competitiewedstrijd uit tegen Gomos uit Norg. We begonnen wat slap aan de wedstrijd en lieten ons overrompelen, wat resulteerde in 2 tegendoelpunten. Hierna werden we wakker en gingen we de strijd aan. Met mooi verzorgd positie-voetbal lieten we de fysiek sterkere tegenstander (de meesten een kop groter) achter de bal aan lopen. Uit één van deze combinaties scoorden we de 2-1 en kwamen we terug in de wedstrijd. Gomos bleef ook kansen krijgen en maakte voor de rust de 3-1, dit was de ruststand. In de rust bespraken we dat we elkaar achterin meer moesten gaan helpen en hoe we dat moesten doen.

De tweede helft kwamen we met nieuwe energie het veld op. Met een enorme strijd kregen we meer grip op de wedstrijd en Gomos moest steeds verder achteruit. Al snel in de tweede helft scoorden we de aansluitingstreffer en dit gaf ons nog meer vertrouwen, 3-2. De gelijkmaker volgde ook snel en zo zaten we weer helemaal in de wedstrijd. Na deze 3-3 ging het uitverdedigen net niet goed en kwam de bal bij een Gomos dame i.p.v. een meid in een blauw shirt, helaas weer een doelpunt tegen, 4-3. Toch gaven we de moed niet op en het spel bleef maar op en neer gaan. Nu waren wij weer aan zet, een snelle counter werd doeltreffend afgerond, 4-4. Met nog 10 minuten te gaan kon niemand voorspellen hoe deze wedstrijd zou eindigen en beide teams gingen vol voor de winst. Toch kwamen we voor de derde maal op achterstand, een snelle uitval van Gomos werd keurig in de korte hoek afgerond. Opgeven stond duidelijk niet in het woordenboek van onze meiden, uit een corner werd snel gehandeld en daarmee de 5-5 op het scorebord geschoten. Over en weer waren er nog kansen maar er werd niet meer gescoord. Goed gedaan meiden!