45'

Meisjes onder 11 zaterdag, MO11-1, 1e klasse 18

18 maart 2017 9:00

Ons team had dit weekend met een aantal blessures te maken, zo was Daphne al langere tijd afwezig en kwamen Hanna en Maela daar dit weekend met een enkelblessure bij.

De wedstrijd van vandaag verliep haast identiek aan de vorige wedstrijd tegen Gomos.

Ook nu begonnen we niet fel genoeg aan de wedstrijd. Het leek wel of we weer onder de indruk waren van de fysiek sterkere tegenstanders. Binnen een paar minuten moesten we dan ook het eerste tegendoelpunt incasseren, 1-0 voor HS’88. Na dit doelpunt gooiden we de schroom van ons af en creëerden we een aantal kansjes, helaas kwamen we nog niet tot scoren. Ondanks het overwicht van onze kant was het weer HS’88 dat tot scoren kwam, 2-0. Ondanks deze tegenslag en met de ervaring van de vorige wedstrijd gaven wij natuurlijk niet op, dit resulteerde in de aansluitingstreffer, 2-1. Vlak voor het rustsignaal verloren we toch weer de spits van de tegenstander uit het oog en deze rondde cool af, 3-1. Dit was ook de ruststand. Het scoreverloop was precies gelijk als de wedstrijd tegen Gomos, maar dit werd toch geen verliespartij?! Dit kon de trainer mooi gebruiken als motivatie voor de tweede helft. Ook kregen de meiden nog wat tips mee voor de 2e helft, voor het eerst 7 tegen 7 was toch nog een beetje onwennig.

Vanaf de aftrap kregen we gelijk onze eerste kans en dit gaf veel vertrouwen. Met de wind nu schuin in de rug konden we makkelijker op de helft van de tegenstanders blijven en kregen we meerdere kansen. Al snel maakten we de aansluitingstreffer, 3-2. De gelijkmaker kwam 10 minuten later op het scorebord, na een schot die de keepster nog kon keren waren we er als de kippen erbij om de gelijkmaker binnen te werken, 3-3. HS’88 kwam nog maar een enkele keer over de middenlijn, maar dan was het wel gelijk dreigend. Met mooi samenspel bleven we op de helft van de tegenstander spelen. Zo kon Kirsten haar derde op rij scoren en met haar loepzuivere hattrick kwamen we voor de eerste keer op voorsprong, 3-4. Na deze voorsprong gingen we gewoon door met aanvallen zo maakten we al snel ons vijfde doelpunt, 3-5. Het was Jiulie die met een hard schot de keepster van HS’88 verraste, de bal glipte tussen handen en benen van de keeper in het doel. Misschien dachten we dat we er al waren want we werden minder oplettend. Nog geen minuut later was het een HS’88 aanvalster die mooi bij onze verdediging weg draaide en beheerst scoorde. De laatste minuten werd nog even flink billen knijpen, met wat kunst en vliegwerk werd uiteindelijk een mooie 4-5 overwinning uit het vuur gesleept. Het was weer een erg spannende wedstrijd en we (alle ouders) hebben weer erg van jullie genoten. Volgende competitie wedstrijd spelen we tegen koploper ACV. Met de juiste instelling vanaf het begin en als we het verdedigend direct goed hebben staan, gaan we weer voor een mooi resultaat.

En uiteraard hebben we de prestaties van onze meiden weer vastgelegd in een video verslag.