43'
... (schot)

Meisjes onder 11 zaterdag, MO11-1, 1e klasse 18

15 april 2017 8:45

Vandaag stond ons een lange gezellige voetbaldag te wachten. ‘s Ochtends de wedstrijd en in de middag naar Fox Sport! Het was weer vroeg uit de veren, want we speelden zoals altijd onze thuiswedstrijd al om 8.45 uur. We moesten weer tegen Gomos. Na veel strijd in de uitwedstrijd hielden we die grote meiden op een keurig gelijkspel (5-5!).

Ook vandaag werd het weer een echt voetbalgevecht. We probeerden het grote en fysiek sterke Gomos op techniek en samenspel uit te spelen, maar hadden we er één uitgespeeld, stond de volgende alweer klaar om ons op te vangen. Verdedigend hadden we het ook erg lastig met de handige Gomos spits die keer op keer onze verdediging uitspeelde. Toch bleven we met de juiste inzet en met enig fortuin op de been. Langzaamaan kwamen we wat vaker op de helft van de tegenstander. Na een mooie diepte pass kwam de bal in de voorhoede en daar werd er keurig afgerond voor de 1-0 voorsprong. Dit doelpunt gaf ons veel vertrouwen en in deze fase brachten we Gomos aan het wankelen. Een aantal kansen leidden net niet tot doelpunten en zo vergaten we ons zelf te belonen. Met een nette 1-0 voorsprong gingen we voor het eerst in deze competitie met een voorsprong richting de kleedkamer om te rusten.

De tweede helft bleven onze meiden goed knokken,  niemand verzaakte hierin.  Dit vergde veel inzet en energie en naarmate de wedstrijd vorderde zag je de energie wegvloeien bij de meiden. De handige en snelle spits van Gomos was in de eerste helft al gevaarlijk en dicht bij een score geweest en ook in de tweede helft kwam het meeste gevaar van haar. Deze helft had ze meer succes en scoorde vlak achter elkaar op bijna identieke wijze twee goals, zo kwamen we op een 1-2 achterstand. De laatste minuten werd met goed samenspel nog geprobeerd om de gelijkmaker te scoren. Een aantal momenten zorgden nog voor spanning, maar helaas viel de gelijkmaker niet meer. Ondanks het eerste verlies deze competitie hebben jullie weer een top prestatie geleverd.