6 - 1

NEC Delfzijl JO13-4

Onder 13 zaterdag, JO13-4, 3e klasse 53

8 april 2017 11:00

Afgelopen zaterdag stond voor het JO13-4 team een wedstrijd op het programma tegen NEC-Delfzijl JO13-4 één van de concurrenten voor een positie in de top 3. Ook deze wedstrijd wordt thuis gespeeld. Ditmaal om 11.00u en op vers gemaaid natuurgras.

De afgelopen week is er weer lekker getraind, zowel de verbeterpunten als de sterke punten zijn nog eens extra getraind waardoor het team weer goed voorbereid aan de wedstrijd kan beginnen. De coaches zijn er gerust op dat het team z’n goede vorm te pakken heeft en ze genieten van de aanloop naar de wedstrijd. Weinig instructies gewoon lekker spelen, dat was ongeveer de voorbespreking voor de wedstrijd. Misschien waren de coaches wel iets te relax want ze waren in hun voorbereiding wel even vergeten dat het team in de reserve tenues moest spelen. Gelukkig is Frank aanwezig en bereidt om het team nog even te voorzien van de juiste shirts. Sorry Frank! Bedankt!

Langs het veld doen de spelers de grote wisseltruuk en hervatten onverstoord de warming-up waarvoor we uitgebreid de tijd krijgen aangezien de wedstrijd voor ons behoorlijk uitloopt.

Om 11:14 geeft de scheidsrechter dan uiteindelijk het startsignaal voor de wedstrijd. Het team staat in de inmiddels erg vertrouwde opstelling van 4-3-3 het trio Julee, Bennis en Jesse voeren de aanval aan, geholpen door het trio Noud, Mees en Ricardo op middenveld, het kwartet Olaf, Joost, Meike en Sen in de verdediging en uiteraard sluitpost Tom op de doellijn.

Na enkele minuten heeft het team een redelijk beeld van de tegenstander en scheidrechter. Met name de scheidsrechter is voor het team wel even wennen. De scheidsrechter houdt het korter dan de spelers gewend zijn, maar doet dat fair voor beide partijen. De coaches zien veel routines uit de trainingen terug komen, het balletje terug leggen, diepte passen en schieten op doel van grote afstand. Dat laatste wordt na 10 minuten er succesvol toegepast wanneer de keeper van de tegenpartij een schot van Mees niet onder controle krijgt en Julee er als de kippen bij is om de rebound in te tikken voor de 1 – 0.

De tegenstander krijgt met dank aan de goede verdediging eigenlijk geen kansen om echt gevaarlijk te worden. De verdediging heeft de aanvallers op waarde geschat en ze helpen elkaar goed door op het juiste moment rugdekking te geven. In de 25e minuut zet het team de 2 – 0 op de borden nadat Mees vanuit de defensie, Samvel aanspeelt die op zijn beurt Marijn weet te vinden. Marijn bedient Nemo op maat die met een goed geplaatst schot de keeper te slim af is.

Het is even schrikken als de tegenstander na de aftrap razendsnel een tegentreffer maakt in de 26e minuut en de 2 – 1 tussenstand op de borden zet.

Na de rust pakt het team het vervolg van de wedstrijd goed op. Het spel wordt steeds beter er wordt vaker gebruik gemaakt van diepte passes. En dat resulteert in de 34e minuut in doelpunt als Marijn al dribbelend de keeper passeert na een uitstekende diepte pass van Mees. 3 – 1 dus. Nemo speelt vandaag misschien zijn beste wedstrijd tot nu toe, hij laat zijn directe tegenstander alle hoeken van het veld zien en beloond dat door nogmaals te scoren: 4 – 1. Het team speelt nu met veel vertrouwen en dat is het zien aan het spel. De trainers durven wat risico’s te nemen in de wissels en proberen zo tegemoet te komen aan wat wensen van spelers. Het team blijft goed speen en scoren! Want in de 56e minuut geeft Jesse een voorzet op Samvel die vanuit z’n mid-mid positie de 16 meter door kruist en de 5 - 1 maakt. De afsluiter komt dan wederom vanuit de veel getrainde voorzet, Nemo geeft de bal prima voor op Julee die de bal keurig tussen de palen schiet en de eindstand van 6 – 1 op de borden zet.

Een prima wedstrijd, de tijd vloog voorbij, waardoor een beoogde wissel van Meike wordt ingehaald door het eindsignaal. Sorry Meike, deze houd je tegoed.