Jesse Verhaar (intikker)
Assist: Nemo Foppen

Onder 13 zaterdag, JO13-4, 3e klasse 53

13 mei 2017 9:00

Afgelopen zaterdag stond voor GVAV JO13-4 in de voorlaatste competitie ronde een wedstrijd tegen v.v. Hoogezand op het programma. Een uitwedstrijd en dus toog het team omstreeks 8:00 richting Hoogezand.

Eenmaal aangekomen op sportpark De Kalkwijck maakt het team zich snel klaar voor de warming-up. Tijdens de warming-up worden de gebruikelijke routines afgewerkt onder leiding van aanvoerder Tom. Rond 9.00 arriveert ook de scheidsrechter en maakt het team zich op voor de aftrap. De uitwedstrijd eindigde in een nette 6 – 1 overwinning voor GVAV-Rapiditas en uiteraard wil het team ook nu weer laten zien wat het waard is.

Om klokslag 9:00 geeft de wedstrijdleiding het signaal voor de aftrap op het hoofdveld van v.v. Hoogezand. Het team speelt in de gebruikelijk 4-3-3 opstelling. v.v. Hoogezand biedt veel weerstand, dat was in het eerste treffen ook zo, toen kreeg GVAV vrij snel na de eerste goal meer ruimte om te spelen. Het spelt wordt met name gespeeld rond de middenlijn en op de helft van de tegenstander. Maar van overmacht van de kant van GVAV is zeker geen sprake, dit komt mee doordat het team best veel balverlies leidt. Er zijn wel gevaarlijke acties, voorzetten in de 16 zoals ook getraind is maar daar wordt niet hier effectief mee omgegaan. Rond de 19e minuut krijgt het team een vrije trap zo ronde helft van de tegenstander, de op rechtsachter spelende Lars neemt de vrij trap en speelt handig spits Bennis aan in de 16e meter. Bennis weet wel raad met zo’n assist en zet het team op voorsprong. Met een kleine voorsprong gaat het team de rust in.

Tijdens de rust krijgen onze profs voor de verandering en bakje zoete thee geserveerd en bespreken we snel wat persoonlijke verbeterpunten. Ieder teamlid weet wel een puntje te noemen om de tweede helft beter te laten verlopen. En met deze goede voornemens in de hand gaan we de tweede helft in.

In die tweede helft proberen de spelers de verbeterpunten in de praktijk te brengen maar dat blijkt lastiger dan gedacht. De tweede helft is qua spel eigenlijk redelijk vergelijkbaar met de eerste helft. Er zijn wel nog wat meer kansen. Het duurt wederom bijna 20 minuten voordat er weer gescoord wordt, als Meike een schot op doel waagt en de stand op 0 – 2 voor GVAV zet. Een kleine acht minuten later gevolgd door Jesse, die de bal in twee pogingen na een fantastische voorzet van Nemo, de bal tussen de palen werkt. In het vervolg van de wedstrijd gebeurt er niet veel bijzonder meer en als het eindsignaal klinkt staat de stand van 0 – 3 nog op de borden.

Vandaag trof het team een beter v.v. Hoogezand, het tempo lag wat laag en met name de eerste helft was er veel onnodig balverlies. Wel een positief eind resultaat we nemen toch mooi weer de volle drie punten mee naar Groningen.