Megan Brugge (schot)
50'

22 april 2017 10:15

Dit weekend reisden we af naar Assen om daar tegen FC Assen een oefenwedstrijd te spelen. Het plan was om met 8 meiden op pad te gaan maar helaas kwam er op het laatste moment nog een afmelding en zo gingen we met een 7-tal richting Assen. Dit betekende dat alle meiden vol aan de bak moesten en er geen wisselmogelijkheden waren.

De meiden van FC Assen staan mee bovenaan in hun competitie en we verwachtten dan ook een pittig duel. Gelijk vanaf het begin liet FC Assen zien dat zij mooi samenspel hadden en wij moesten flink achter de bal aan rennen. Steeds was er dreiging richting ons doel, maar onze verdediging (Lotte, Jiulie en Marie) gaf geen echte kans weg. Na ongeveer een kwartier incasseerden we toch het eerste tegendoelpunt. Even lieten we een speler in onze rug weglopen, deze aarzelde geen moment. In de verre hoek was Megan kansloos op de lage schuiver, 1-0. Na deze achterstand kwamen ook wij wat beter in ons spel en werden wij ook gevaarlijk, een schot van Lisanne werd keurig door de keepster van FC Assen gekeerd. Met deze 1-0 achterstand dachten we te gaan rusten. Er mocht nog een laatste corner worden genomen van de scheidsrechter die al met de fluit in de mond stond om voor rust te fluiten. Via een kluts situatie kwam de bal bij Megan, die heel ongelukkig de bal in het eigen doel werkte. Zo gingen we teleurgesteld met een 2-0 achterstand richting de kleedkamer.

De tweede helft kwam Megan in de spits te spelen en Lotte verdedigde ons doel. Op het middenveld werden weer flink wat meters gemaakt door Kirsten en Carmen, Jiulie stuurde ze regelmatig de diepte in. Op deze manier kwamen we tot een aantal kansen, maar we vergaten het belangrijkste, scoren. FC Assen was fysiek net even wat sterker en dit kwam verder tot uitdrukking in de score. De 3-0 en 4-0 vielen binnen één minuut. Bij de 3-0 stond Lotte even verkeerd opgesteld, waardoor de tegenstander in een leeg doel kon scoren. Bij de 4-0 redde Lotte knap een hard schot, maar helaas stond bij de rebound een tegenstandster op de goede plek. Ondanks deze achterstand bleven we ons eigen spel spelen en dit leidde nog tot een verdiend doelpunt. Megan kwam na een voorzet van links alleen voor de keepster van FC Assen en schoot netjes binnen. In de laatste minuut scoorde FC Assen nog een keer. Weer was het een ongelukkig tegendoelpunt. Lotte stopte een hard schot van de tegenstander, de terugkomende bal kwam via de punt van de schoen van Marie bij de tegenstander terecht en deze kon makkelijk scoren, 5-1. We hebben weer een prima wedstrijd gespeeld, we leren steeds beter hoe we een duel aan moeten gaan. Speciale dank gaat uit naar Marie, super dat je ons team kwam versterken!