Vrouwen zaterdag, VR1, 4e klasse G nacompetitie

1 juni 2017 19:30

Scheidsrechter

Steenbergen, F

20170601 – Wat voor Oranje Nassau VR4 en GVAV-Rapiditas VR1 de bekroning van een schitterend seizoen had moeten worden, liep voor de vrouwen van GVAV-Rapiditas uit op een grote teleurstelling: Oranje Nassau won donderdagavond de beslissingswedstrijd om het kampioenschap in de vierde klasse G met maar liefst 7-0.

Het scoreverloop was als volgt: 17. Saskia van Bruggen 1-0. 26. Anne Hulsebos 2-0. 37. Mariel Vonk 3-0. 88. Saskia van Bruggen 4-0. 90. Gong-Li Stelpstra 5-0. 90+3. Saskia van Bruggen 6-0. 90+7. Saskia van Bruggen 7-0.

De competitie in de vierde klasse G van het vrouwenvoetbal was vanaf het begin een tweestrijd tussen Oranje Nassau VR4 en GVAV VR1. Beide teams wonnen een keer van elkaar en wonnen verder al hun wedstrijden, zodat een beslissingswedstrijd noodzakelijk was. Omdat Oranje Nassau een beter doelsaldo had, werd de wedstrijd afgelopen donderdagavond gespeeld op de Coendersborg.
Volgens de vaste volgers haalde GVAV in de eerste helft lang niet het niveau dat het team in de andere wedstrijden had laten zien. Het wachten was dan ook op de verdiende voorsprong van de oranjehemden. Al in de derde minuut dook Gong-Li Stelpstra alleen op voor MO17-keepster Nikki Mijdendorp maar die wist haar doel goed te verkleinen.
In de 17e minuut was het wel raak: de bijzonder moeilijk van de bal te krijgen Saskia van Bruggen kon vanaf de rand van het strafschopgebied vrij uithalen (1-0). Een minuut later was het de meest gevaarlijke aanvaller van GVAV, Prycantely Amelo, die er op rechts met haar superversnelling vandoor ging en de bal tegen de paal schoot. Zou dit de gelijkmaker geweest zijn, dan had het zelfvertrouwen bij GVAV terug hebben kunnen zijn.
Door niet al te best positioneel verdedigen konden Anne Hulsebos en Mariel Vonk de score nog voor de rust naar 3-0 tillen. In de slotminuut van de eerste helft kon Denise Schlaman haar frustaties niet de baas blijven: na klassiek natrappen mocht ze met een rode kaart van het veld af.
Na de rust gooide GVAV alle schroom van zich af en werd Oranje Nassau met tien man een halfuur lang onder druk gezet. In de 57e minuut moest Prysantelo Amelo binnen de zestien een ‘Afrikaanse’ tackle doorstaan. Tot verbazing van alle 180 toeschouwers bleef het fluitsignaal van scheidsrechter Steenbergen uit. Een tegentreffer had de wedstrijd misschien doen kantelen want defensief zag het er bij Oranje Nassau niet heel erg overtuigend uit.
In de slotfase van de wedstrijd ging de organisatie bij GVAV verloren en liep de score op naar een geflatteerde 7-0. Bij de KNVB is het verzoek ingediend om de vrouwen van GVAV op grond van de prestaties dit seizoen het volgende seizoen toch in de derde klasse te plaatsen.

Verslag: Jack Schilder (klik hier voor meer informatie)