25'
35'

Mannen, 1, Groep 1 L114

2 september 2017 17:00

20170902 – GVAV-Rapiditas versloeg zaterdagavond in het eerste bekerduel Omlandia met 3-1.

In de zevende minuut schoot Ingmar Liezenga de 1-0 binnen. Nog geen halve minuut later maakte Jeroen Haan de 1-1. Joel de Jong en Ingmar Liezenga zorgden nog voor de rust voor de eindstand.
Komende zaterdag speelt GVAV-Rapiditas de volgende bekerwedstrijd bij vv Groningen.

GVAV zette vanaf het begin het uit de zaterdag eerste klasse gedegradeerde Omlandia onder druk. Een goede aanval in de zevende minuut eindigde met een assist van Patrick Venema op Ingmar Liezenga die de bal vanaf een meter of tien laag en hard inschoot (1-0). De feestvreugde duurde niet lang want bijna vanaf de aftrap was er een dieptepass op Jeroen Haan die voor de gelijkmaker tekende (1-1).
Een bij vlagen zeer goed spelend GVAV met als absolute uitblinker Joël de Jong hield het initiatief en kwam een aantal malen dreigend voor het doel van Omlandia. Uit een scrimmage na een corner drukte Joël de Jong de bal in de 25e minuut over de doellijn (2-1). In de 35e minuut was Ingmar Liezenga wederom succesvol. Zijn schot werd half geblokt en de bal kreeg daardoor een dusdanige curve dat die tot verbazing van keeper Jasper Kromdijk onder de lat door het doel in tolde (3-1).
Afgezien van de tegengoal was Omlandia in die eerste helft nauwelijks bij het doel van GVAV in de buurt geweest door een goed uitgedachte wijze van het verstoren van de opbouw bij Omlandia. Dat die de nodige energie gekost had, bleek in de tweede helft waarin Omlandia veel meer het initiatief had maar nauwelijks uitgespeelde kansen kreeg. Bij de geringe mogelijkheden die Omlandia kreeg, stond A-junior Bas Teisman als vervanger van de geblesseerde Remco Molenaar zijn mannetje in het doel bij GVAV.

GVAV-Rapiditas – Omlandia 3-1 (3-1)

Scoreverloop: 7. Ingmar Liezenga 1-0. 8. Jeroen Haan 1-1. 25. Joël de Jong 2-1. 35. Ingmar Liezenga 3-1.
Arbiter: Marije Deuring.