WVV 1 (zon)

10 - 1

Mannen, 1, Groep 1 L114

17 september 2017 14:00

20170916 – GVAV-Rapiditas verloor zondagmiddag de derde en voor dit seizoen laatste bekerwedstrijd tegen WVV in Winschoten met maar liefst 10-1.

Met de rust was het al 5-0. Na de rust maakte WVV er nog vijf. Bij de stand 6-0 ging de bal via Joël de Jong over de doellijn bij WVV.
Volgende week zondag speelt GVAV-Rapiditas op Sportpark Kardinge de eerste competitiewedstrijd tegen DTD uit Cornjum (Kaornjum), een dorp op 3 km afstand ten noorden van Leeuwarden.

GVAV trad ook deze keer aan met een geïmproviseerde verdediging: keeper Remco Molenaar (afwezig maar bijna fit), Boyd Kooy (niet in de basis want net terug van vakantie), Anne Bandsma (nog niet fit) en Daniël de Vries (geblesseerd). Linksback Lars Brouwer heeft een gebroken teen, waardoor hij acht weken uit de running zal zijn.
Het door trainer Jacob Bosman uitgedokterde tactische concept werd door de spelers heel anders uitgevoerd dan de bedoeling was. GVAV zorgde voor een primeur in het voetbal door in een 4-1-1-4 opstelling te spelen. Eventuele spionnen van DTD zijn hier niet wijzer van geworden. GVAV zelf werd hier ook niet wijzer van want het werd compleet weggetikt. In de vijfde minuut stond het al 2-0 door Martijn Drent en Niels van Delden.
In de elfde minuut had GVAV er misschien nog een wedstrijd van kunnen maken. Leon Knol stelde met een stevig schot doelman Indy de Ruiter op de proef maar de rebound was niet aan Ingmar Liezenga besteed. Hij schoot vanuit een redelijk vrije positie de bal tegen de nog op de grond liggende keeper op.
In de 18e minuut kon Martijn Drent alleen op Bas Teisman af maar zijn schot ging over en naast. Een minuutje later was hij wel succesvol (3-0) en twee minuten later was al 4-0 door Niels van Delden. In de 36e minuut kon Ramon Kuiper na een hoekschop de bal simpel binnentikken (5-0).
Na de rust kwam GVAV wel iets beter in het spel maar dat kwam ook doordat WVV een versnelling lager ging spelen. Kort na de rust legde Leon Knol van grote afstand de bal op de lat. Niels van Delden voegde in de 61e minuut nog een treffer aan zijn totaal toe (6-0). Joël de Jong leek min of meer per ongeluk de 6-1 te maken in 77e minuut.
In de laatste elf minuten waren Martijn Drent, Marcel Smit, Kevin Wiegman en Niels Hilverts nog succesvol voor WVV.

WVV – GVAV-Rapiditas 10-1 (5-0)

Scoreverloop: 3. Martijn Drent 1-0. 5. Niels van Delden 2-0. 19. Martijn Drent 3-0. 21. Niels van Delden 4-0. 36. Ramon Kuiper 5-0. 61. Niels van Delden 6-0. 77. Joël de Jong 6-1. 79. Martijn Drent 7-1. 80. Marcel Smit 8-1. 87. Kevin Wiegman 9-1. 89. Niels Hilverts 10-1.
Arbitrage: P. Tanja, H. Ploegstra, H.C.C. Basstra.