Thomas Dijkstra

Mannen, 1, 2e klasse K

24 september 2017 14:00

20170924 – GVAV-Rapiditas versloeg zondagmiddag met wat geluk DTD met 1-0.

In de 55e minuut schoot Patrick Venema de 1-0 binnen. In de 68e minuut schoot Ybele Reitsma van DTD de bal uit een strafschop naast.
Komende zondag wacht GVAV-Rapiditas alweer een onbekende tegenstander. De ploeg gaat op bezoek bij MKV’29 in Leeuwarden.

Na de zeperd van vorige week tegen WVV was iedereen wel benieuwd hoe het GVAV vandaag zou vergaan. Dat er bij die wedstrijd spionnen van DTD waren geweest, was in het begin van de wedstrijd wel te zien. Omdat Jaimy Pomstra vorige week op de rechtsbackpositie een weinig gelukkige wedstrijd had gespeeld, gingen de aanvallen van DTD aanvankelijk bijna allemaal over die kant.
Deze aanpak leverde echter nauwelijks gevaarlijke situaties op en zo was er een gelijkwaardige eerste helft te zien met redelijk goed voetbal van beide kanten, waarin echter niet veel uitgespeelde kansen te noteren vielen. In de 17e minuut ontsnapte GVAV aan een achterstand toen Steffen Hansma de bal uit een counter tegen de paal schoot. Enkele minuten later pareerde Maikel Hottinga een venijnig schot van Mario Dangue Queta.

In de tweede helft had GVAV een licht overwicht. In de 55e minuut werd Patrick Venema netjes aangespeeld en hij scoorde de uiteindelijk beslissende treffer (1-0). Na een wat onbezonnen actie van Boyd Kooy in de 68e minuut legde de goed leidende scheidsrechter Julius Valkema de bal op de stip. Ybele Reitsma schoot de bal echter langs de bal langs de verkeerde kant van de linkerpaal. Dat had de pupil van de week op precies dezelfde manier gedaan maar die kreeg nog een herkansing maar die kreeg de aanvoerder van de Friezen niet.

In het laatste kwartier zette DTD wat meer druk en zag het er zo nu en dan wat dreigend uit maar echte kansen op de gelijkmaker kwamen er niet meer. GVAV was niet gelukkig met de uitvoering van de counters die nu mogelijk werden. Enkele malen werden drie-tegen-twee-situaties niet goed uitgespeeld zodat het tot op het laatst spannend bleef.

GVAV-Rapiditas – DTD 1-0 (0-0)

Scoreverloop: 55. Patrick Venema.
Arbiter: Julius Valkema.
Toeschouwers: 80.
Geel: Patrick Venema (GVAV). Thomas Dijkstra (DTD)
Man of the match: Joël de Jong.
Pupil van de week: Nando Stienstra.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Jaimy Pomstra, Boyd Kooy, Daniël de Vries, Ramon Nijdam, Arco Bartelsman, Joël de Jong, Leon Knol, Junior Fanny Cisse (65. Ingmar Liezenga), Mario Dangue Queta (82. Manuel Kallenkoot), Patrick Venema (72. Roy Nijdam).

Roden – MKV’29 3-0. Asser Boys – Oerterp 1-1. Stadspark – Peize 6-0. Forward – Amicitia VMC 0-1. Gomos – LSC 1890 2-0. Hoogezand – St. Annaparochie 3-1.