71'

Mannen, 1, 2e klasse K

1 oktober 2017 14:00

20171001 – GVAV-Rapiditas boekte in Leeuwarden een ruime 1-6 zege op MKV’29.

De rust werd bereikt met een 0-3 stand door goals van Partrick Venema, Roy Nijdam en Mario Dangue Queta. Na de rust scoorden Mario Dangue Queta, Arco Bartelsman en Roy Nijdam. Bij de stand 0-5 scoorde Carlo Schambach de enige treffer voor MKV’29.
Komende zondag komt LSC 1890 op bezoek in Groningen.

MKV’29 is een ploeg die in vergelijking met het vorige seizoen acht basisspelers kwijtraakte en weet dat het met een heel jong team een zwaar seizoen tegemoet gaat. Al in de eerste minuut was de karakteristieke slalom van Patrick Venema de rechtsback van MKV’29 te machtig en ook de prima keeper van de Friezen kon de eerste treffer niet voorkomen (0-1).
GVAV had een enorm groot overwicht en met vlot combinatievoetbal sneed het door de verdediging van MKV’29 heen maar de schoten van verschillende spelers gingen hoog over. In de vijftiende minuut kreeg Carlo Schambach de eerste van de drie kansen die MKV’29 in deze wedstrijd kreeg. Alleen voor Remco Molenaar gekomen zocht ook hij het doel te hoog.
In de 18e minuut wist Roy Nijdam een voorzet van Patrick Venema te verzilveren (0-2). Kort voor het halfuur vond Leon Knol keeper Bart Wielenga op zijn weg. In de 31e minuut kwam Carlo Schambach al dichter in de buurt met een lob waar Remco Molenaar niet bij kon maar de bal belandde bovenop de lat. Op slag van rust was er een assist van Roy Nijdam op Mario Dangue Queta die wel een rebound nodig had om de bal over de lijn te krijgen (0-3).
GVAV ging na de rust voort op de in de eerste helft ingeslagen weg. In de 54e minuut was het Mario Dangue Quete die nu een assist van Patrick Venema van dichtbij in een goal wist om te zetten (0-4). Na drie pogingen in de eerste helft was Arco Bartelsman in de 58e minuut wel succesvol met het moeilijkste van die vier schoten (0-5).
Met deze tegenstand vloeide de concentratie bij GVAV een beetje weg en was het in de 70e minuut het driemaal scheepsrecht voor Carlo Schambach (1-5). Een minuut later liep Roy Nijdam door de Friese defensie heen en moest keeper Bart Wielenga op diens lob het antwoord schuldig blijven (1-6).
De beste kans op nog een treffer kwam in de 88e minuut toen Ingmar Liezenga de bal door Bart Wielenga gepareerd zag worden.
Het was jammer dat scheidsrechter Tuinstra in deze bijzonder sportieve wedstrijd voor enige irritatie zorgde door twee volstrekt overbodige gele kaarten te geven.

MKV’29 – GVAV-Rapiditas 1-6 (0-3)

Scoreverloop: 1. Patrick Venema 0-1. 18. Roy Nijdam 0-2. 45+2. Mario Dangue Queta 0-3. 54. Mario Dangue Queta 0-4. 58. Arco Bartelsman 0-5. 70. Carlo Schambach 1-5. 71. Roy Nijdam 1-6.
Arbiter: R.K. Tuinstra.
Toeschouwers: 80.
Geel: Jaimy Pomstra (GVAV). Joery Schotanus (MKV’29)
Man of the match: het gehele team.
Citaat van de dag: de voorzitter van MKV’29.
Omdat Christine Venema zich binnen de omheining bevond, kwam de voorzitter in de negende minuut naar haar toe met de mededeling ‘Leuk dat je gekomen bent, maar ...’.
Pupil van de week: n.v.t.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Jaimy Pomstra (80. Rowin Liefers), Boyd Kooy, Daniël de Vries, Ramon Nijdam, Arco Bartelsman (72. Manuel Jallenkoot), Joël de Jong, Leon Knol, Junior Fanny Cisse, Mario Dangue Queta (62. Ingmar Liezenga), Patrick Venema.

Overige uitslagen

Pieze – Roden 0-1. LSC 1890 – Hoogezand 1-2. Oerterp – Forward 3-0. St. Annaparochie – Asser Boys 2-1. Amicitia VMC – Gomos 0-2. DTD – Stadspark 0-4.
Opvallend genoeg was er in de veertien wedstrijden tot nu toe geen enkel gelijkspel. De stand is ook opvallend: zes ploegen met de volle winst, zes ploegen met twee nederlagen en twee ploegen met drie punten.