Patrick Zijda (schot)

Mannen, 1, 2e klasse K

8 oktober 2017 14:00

20171008 – GVAV-Rapiditas won zondagmiddag met 4-2 van LSC 1890.

Na 19 minuten stond het al 3-0 door goals van Roy Nijdam, Mario Dangue Queta en Daniël de Vries. In de tweede helft vielen de andere doelpunten tussen de 56e en de 65e minuut. Patrick Altenburg zorgde voor de 3-1, Patrick Venema voor de 4-1 uit een strafschop en Patrick Zijda maakte de 4-2.
Komende zondag gaat GVAV-Rapiditas op bezoek bij het altijd lastige Peize.

Zoals de begeleiding van LSC 1890 het na afloop verwoordde: ‘In de eerste twintig minuten stonden ze bij ons achterin te dromen.’ Dat klinkt alsof GVAV de doelpunten cadeau kreeg, maar daar gingen goed druk zetten en vlotte combinaties aan vooraf. In de negende minuut wist Leon Knol met attent doorlopen het strafschopgebied binnen te komen en in plaats van uit een moeilijke hoek op doel te schieten gaf hij een ideale assist op Roy Nijdam (1-0).
In de 16e minuut kwam Boyd Kooy na een afgeslagen GVAV-hoekschop op de rand van de zestien in balbezit en ook hij koos voor de meest verstandige voortzetting: een kort breedtepassje op Mario Dangue Queta die de bal in de verre hoek knalde (2-0). Even later belandde de bal uit een corner van Patrick Venema trefzeker op het hoofd van Daniël de Vries (3-0).
Toch was LSC 1890 niet geheel kansloos. Een voorzet rolde op een halve meter voor de doellijn over de hele breedte van het doel langs zonder dat de bal door iemand aangeraakt werd. Ook de meest gevaarlijke aanvaller van de Friezen, Marco da Silva, die naar binnen gekomen was, zag zijn inzet langzaam maar buiten bereik van Remco Molenaar naast rollen. Aan de andere kant werd een zekere treffer van Roy Nijdam verhinderd door een van de verdedigers die met een uiterste krachtsinspanning de bal van de lijn wist te halen.
In de tweede helft liet GVAV de tegenstander te veel in het spel komen. De 3-1 in de 56e minuut door Patrick Altenburg na een kleine scrimmage voor het GVAV-doel was dan ook geen verrassing. Nog binnen dezelfde minuut werd Patrick Venema onderuit gehaald binnen de zestien en hij schoot de toegekende strafschop feilloos binnen (4-1).
Hiermee leek het psychologische voordeel van de tegentreffer meteen weer verdwenen maar dat was maar schijn. In de 65e minuut bracht Patrick Zijda de achterstand terug naar 4-2. Ondanks deze schijnbaar veilige marge kroop er bij GVAV onrust in de ploeg. Voorin leed Mario Dangue Queta aan een stuk door balverlies, waardoor er weinig fatsoenlijke aanvallen meer tot stand kwamen. Daniël de Vries moest worden gewisseld en dat had enkele mutaties in de achterhoede tot gevolg, waardoor het allemaal niet zo safe meer uit leek te zien.
Hoewel Marco da Silva er nog enkele malen vanaf links doorheen kwam, bleven goede voorzetten van zijn kant uit zodat de toeschouwers, die geregeld naar de klok keken, tot hun opluchting zagen dat LSC 1890 niet echt uitgespeelde kansen meer kreeg. Vlak voor tijd kon de ingevallen Ingmar Liezenga er een keer in het midden vandoor gaan maar hij werd onreglementair gestuit. Met deze stand en op dit tijdstip hield de scheidsrechter het bij geel waar rood misschien meer volgens de regels was geweest.
Uw omroeper van dienst (ondergetekende) dacht aanvankelijk dat de tegenstander uit Leeuwarden kwam, maar dat bleek Sneek te zijn en dat is dan bij dezen rechtgezet.

GVAV-Rapiditas – LSC 1890 4-2 (3-0)

Scoreverloop: 9. Roy Nijdam 1-0. 16. Mario Dangue Queta 2-0. 19. Daniël de Vries 3-0. 56. Patrick Altenburg 3-1. 56. Patrick Venema 4-1. 65. Patrick Zijda 4-2.
Arbiter: Björn van Dalen.
Toeschouwers: 92.
Geel: Arco Bartelsman, Roy Nijdam, Leon Knol (GVAV). Alex Jansen, J. de Boer (LSC 1890)
Man of the match: Boyd Kooy.
Pupil van de week: Romano Kosse.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Jaimy Pomstra, Boyd Kooy, Daniël de Vries (63. Rowin Liefers), Ramon Nijdam, Arco Bartelsman (81. Ahmad Temimi), Joël de Jong, Leon Knol, Roy Nijdam, Mario Dangue Queta, Patrick Venema (75. Ingmar Liezenga).

DTD – Peize 0-0. Roden – St. Annaparochie 3-1. Asser Boys – Forward 6-0. Stadspark – MKV’29 5-1. Hoogezand – Amicitia VMC 1-2. Gomos- Oerterp afgelast.