Peize 1 (zon)

0 - 4

Mannen, 1, 2e klasse K

15 oktober 2017 14:00

20171015 – GVAV-Rapiditas boekte in Peize een duidelijke 0-4 overwinning op de thuisclub.

Al in de zesde minuut kwam GVAV-Rapiditas op 0-1 door Leon Knol. Na een goal van Patrick Venema werd de rust bereikt met een 0-2 stand. Halverwege de tweede helft maakte Joël de Jong de 0-3 en kort voor tijd tekende Ingmar Liezenga voor de 0-4 eindstand.
GVAV-Rapiditas staat nu samen met Roden ongeslagen aan kop en neemt het zondag in Norg op tegen Gomos dat met negen uit drie ook nog zonder puntverlies is.

Ingmar Liezenga die zijn basisplaats kwijtgeraakt was aan Roy Nijdam, mocht door de blessure van zijn ‘concurrent’ weer eens in de basis beginnen. Hij maakte een bijzonder gretige indruk en schoot in de vierde minuut al tegen de paal. GVAV start de laatste wedstrijden met een enorme druk naar voren en komt dan in de beginfase van de wedstrijd al snel op voorsprong. Ook vandaag was het niet anders. Een pegel van Mario Dangue Queta werd nog gekeerd door Lennart Renkema maar de rebound van Leon Knol was onhoudbaar (0-1).
De enorme druk van GVAV werd gaandeweg de eerste helft wat minder, waardoor Peize wel in de buurt van het GVAV-doel kwam maar eigenlijk geen echte kansen kreeg. Aan de andere kant was het Patrick Venema die driemaal dicht bij een treffer was. De eerste mogelijkheid werd verijdeld door Lennart Renkema, bij de tweede mogelijkheid rolde de bal net naast linkerpaal maar in de 40e minuut was het raak en verdween de bal wel in de linkerhoek (0-2).
De eerste minuten na de rust zette Peize alles op alles om de aansluitingstreffer te maken en GVAV kroop tweemaal door het oog van de naald. In de 46e minuut werd een schot van Joppe van Leeuwen van richting veranderd en spatte de bal tegen de lat. Twee minuten later dwong Selwyn Slotegraaf Remco Molenaar tot zijn beste redding van de middag.
Meer serieuze mogelijkheden kreeg Peize niet, maar GVAV kreeg die wel. In de 55e minuut kon Ingmar Liezenga vanaf links vrij op de keeper af maar door de bal met rechts te nemen kwam die tegen de voet van de keeper op. In de 62e minuut werd een schot van Leon Knol door een verdediger van de doellijn gehaald. In de 68e minuut was het Joël de Jong die een mooie combinatie afrondde met een goal (0-3). In de 85e minuut schoot Junior Fanny Cisse de bal over na een messcherpe counter. Na nog zo’n counter was Ingmar Liezenga in de 87e minuut wel doeltreffend (0-4).
Patrick Venema schreef geschiedenis door de kortste corner aller tijden te nemen. Bij het nemen van de hoekschop schoot hij zijn eigen standbeen omver en in zijn val rolde de bal via zijn knie langs de hoekvlag over de achterlijn.

Peize  – GVAV-Rapiditas 0-4 (0-2)

Scoreverloop: 6. Leon Knol 0-1. 40. Patrick Venema 0-2. 68. Joël de Jong 0-3. 87. Ingmar Liezenga 0-4.
Arbiter: S. Eisinga.
Toeschouwers: 140.
Geel: Arco Bartelsman (GVAV). Joppe van Leeuwen (Peize).
Man of the match: Ingmar Liezenga.
Pupil van de week: n.v.t.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Jaimy Pomstra, Boyd Kooy, Daniël de Vries, Ramon Nijdam, Arco Bartelsman, Joël de Jong, Leon Knol, Ingmar Liezenga (88. Sharon Lasut), Mario Dangue Queta, Patrick Venema (72. Junior Fanny Cisse).

LSC 1890 – Roden 0-1. Oerterp – Hoogezand 1-2. Forward – Gomos 0-4.  St. Annaparochie – Stadspark 4-2. Amicitia VMC – Asser Boys 1-2. MKV’29 – DTD 1-1.
Na 27 wedstrijden (een afgelasting) is er in deze competitie nog maar tweemaal gelijkgespeeld.