75'

Mannen, 1, 2e klasse K

29 oktober 2017 14:00

20171029 – GVAV-Rapiditas won zondagmiddag met 5-0 van St. Annaparochie.

In de 20e minuut nam GVAV-Rapiditas de leiding door Arco Bartelsman (1-0). Na de rust zorgden scoorden Mario Dangue Queta (tweemaal), Ingmar Liezenga en Luciano Matulessy voor de 5-0 eindstand.
Komende zondag gaat GVAV-Rapiditas op bezoek bij Oerterp, dat met 6-1 aan de broek kreeg van Stadspark.

Met eerstejaars JO19-keeper Carsten Meijwaard in het doel voor de geschorste Remco Molenaar begon GVAV tegen de ferme wind in aan de wedstrijd. Na een minuut of tien kreeg een beter combinerend GVAV de overhand waarbij het jammer was dat de spelers de tegenwerking van de wind niet altijd goed inschatten. Ballen die zonder veel wind precies goed zouden aankomen, kwamen nu vaak net niet aan. In de 20e minuut naderde Arco Bartelsman vanaf links het strafschopgebied maar hij gaf een volkomen mislukte voorzet die tot verbazing van iedereen en ook keeper Jort Kuiper in de korte hoek het doel inging (1-0).

Even later kreeg St. Annaparochie hun enige grote kans in deze wedstrijd toen de bal te doorzichtig werd teruggespeeld op Carsten Meijwaard. Deze wist heel attent in twee instanties de gelijkmaker te voorkomen.

Kort na de rust was het een fout achterin bij St. Annaparochie waardoor de bal veroverd kon worden door een attente Patrick Venema die een niet te missen kans bood aan Mario Dangue Queta (2-0). In de 60e minuut was er weer een assist van Patrick Venema op Mario Dangue Queta (3-0). Mario stond, zoals het een goede spits betaamt, op de goede plek maar hij maakte op andere momenten nog wel eens verkeerde keuzes. In plaats van veel vaker als aanspeelpunt in een één-twee te fungeren probeerde hij zichzelf met de rug naar de tegenstander vrij te draaien en dat lukte maar heel zelden.

In de 78e minuut kwam Ingmar Liezenga op de van hem bekende wijze vanaf links naar binnen en schoot de 4-0 binnen. In de 81e minuut was er weer een uitstekende assist van Patrick Venema. Deze keer ging de bal naar Luciano Matulessy die nog maar dertig seconden in het veld stond en ook deze niet te missen kans werd benut (5-0).

GVAV-Rapiditas – St. Annaparochie 5-0 (1-0)

Scoreverloop: 20. Arco Bartelsman 1-0. 48 en 60. Mario Dangue Queta 2-0 en 3-0. 78. Ingmar Liezenga 4-0. 81. Luciano Matulessy 5-0.
Arbiter: Jos Boerema.
Toeschouwers: 80.
Geel: Joël de Jong (GVAV). Erwin Riemersma, Sytze Jorrit Jorritsma (St. Annaparochie)
Rood: Gerlof Glazema (2x geel, St. Annaparochie)
Man of the match:
Arco Bartelsman.
Pupil van de week: Joey Venema.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Carsten Meijwaard, Jaimy Pomstra, Boyd Kooy, Daniël de Vries, Ramon Nijdam, Arco Bartelsman, Joël de Jong, Leon Knol (85. Ahmad Temimi), Roy Nijdam (46. Ingmar Liezenga), Mario Dangue Queta (81. Luciano Matulessy), Patrick Venema.

Stadspark – Oerterp 6-1. Asser Boys – MKV’29 5-0. DTD – LSC 1890 0-1. Peize – Amicitia VMC 3-2. Hoogezand – Gomos 2-3. Roden – Forward 2-1.

En ook na 41 wedstrijden (één afgelasting) is er nog steeds maar tweemaal gelijkgespeeld in deze klasse.