68'
Boyd Kooy (schot)

Mannen, 1, 2e klasse K

5 november 2017 14:00

20171105 – Oerterp en GVAV-Rapiditas hadden zondagmiddag allebei vrede met het 2-2 gelijkspel.

In de achtste en de zeventiende minuut zorgde Folkert Hoekstra voor een 2-0 voorsprong voor Oerterp. In de twintigste minuut zorgde Roy Nijdam voor de eerste tegentreffer (2-1). In de 68e minuut scoorde Boyd Kooy de gelijkmaker (2-2).
Volgende week is GVAV-Rapiditas vrij en op 19 november komt Forward naar Sportpark Kardinge.

In de eerste twintig minuten leek GVAV de beter voetballende ploeg maar was het Oerterp dat op voorsprong kwam. In de achtste minuut maakte Boyd Kooy een onnodige overtreding die ook nog eens goed was voor geel. Uit de daaropvolgende vrije trap werd de bal van dichtbij binnen getikt door Folkert Hoekstra (1-0).
Een ongebruikelijke fout van Ramon Nijdam stelde Folkert Hoekstra in de gelegenheid ongestoord op een kansloze Remco Molenaar af te gaan (2-0). In de twintigste minuut was het Roy Nijdam die vanaf links een schot loste dat het midden hield tussen een mislukte voorzet en een goed doordachte boogbal (2-1).
In de eerste helft was GVAV nogal kwetsbaar in de omschakeling en enkele counters van Oerterp hadden voor een grotere voorsprong kunnen zorgen. In de rust wisselde Jacob Bosman middenvelder Leon Knol voor extra spits Ingmar Liezenga en zo ontspon zich een spannende tweede helft met kansen voor beide partijen. GVAV kreeg er net wat meer. In de 61e minuut knalde Ingmar Liezenga de bal van dichtbij tegen keeper Geale Couperos op. Kort daarop was er een formidabele redding van Remco Molenaar op een venijnig schot van Folkert Hoekstra. In de 68e minuut was het Boyd Kooy die de verdiende gelijkmaker op zijn naam kreeg (2-2). De scheidsrechter had daarna twee minuten nodig om de grensrechter van Oerterp de buitenspelregel nog eens uit te leggen.
In de 73e minuut had Ingmar Liezenga de 3-2 op zijn schoen maar de keeper van Oerterp redde zijn ploeg met een onwaarschijnlijke redding. Aan de andere kant had Oerterp als gelukkigste van het veld kunnen gaan. Kort voor tijd kreeg Folkert Hoekstra nog een dot van een kans maar de bal ging over het doel.
Zo eindigde het duel in een terecht gelijkspel. Vermeldenswaard waren wel de supporters van Oerterp die in de tweede helft achter het ‘lekkere’ doel stonden en met allerlei opmerkingen en commentaar de scheidsrechter en GVAV-keeper Remco Molenaar uit hun doen probeerden te brengen. Blijkbaar waren de opmerkingen leuk genoeg want Remco Molenaar bleef er deze keer vrolijk onder.

Oerterp – GVAV-Rapiditas 2-2 (2-1)

Scoreverloop: 8 en 17. Folkert Hoekstra 1-0 en 2-0. 20. Roy Nijdam 2-1. 68. Boyd Kooy 2-2.
Arbiter: G.G. Postma.
Toeschouwers: 100.
Geel: Boyd Kooy, Joël van der Wal (GVAV). Jelmer Hijlkema (Oerterp).
Man of the match: Remco Molenaar.
Pupil van de week: n.v.t.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Jaimy Pomstra, Boyd Kooy, Daniël de Vries, Ramon Nijdam, Arco Bartelsman, Joël de Jong, Leon Knol (46. Ingmar Liezenga), Roy Nijdam (62. Junior Fanny Cisse), Mario Dangue Queta, Patrick Venema.

LSC 1890 – Stadspark 0-2. St. Annaparochie – DTD 3-1. Amicitia VMC – Roden 2-7. Forward – Hoogezand 2-4. MKV’27 – Peize 0-4. GOMOS – Asser Boys 3-1.
Na 48 wedstrijden (een afgelasting) is er in deze competitie inmiddels driemaal gelijkgespeeld.