Moeizame overwinning voor GVAV-Rapiditas tegen Forward

89'

Mannen, 1, 2e klasse K

19 november 2017 14:00

20171119 – GVAV-Rapiditas won zondagmiddag met 3-0 van Forward.

Een uitblinkende Ruben Haring in de goal bij Forward hield zijn team heel lang in de race op weg naar mogelijk het eerste punt voor de studenten in deze competitie. In de 70e minuut opende Junior Fanny Cisse eindelijk de score voor GVAV-Rapiditas. Pas kort voor tijd stelden de bewoners van Sportpark Kardinge de zege veilig door doelpunten van Ingmar Liezenga en Arco Bartelsman.
Komende zondag gaat GVAV-Rapiditas op bezoek bij Hoogezand.

Twee- á driemaal per jaar kan er vanwege de weersomstandigheden niet op het hoofdveld gespeeld worden en deze zondag was het weer zover. Onder zo nu en dan barre weersomstandigheden werd de wedstrijd tegen Forward gespeeld op kunstgras waarbij de ongeveer veertig toeschouwers hun toevlucht zochten tot het terras van de korfbalclub.
Zij zagen een GVAV dat vanaf het begin een groot overwicht opbouwde maar een halfuur lang niet tot uitgespeelde kansen kwam. Sterker nog, de eerste echte kans van de wedstrijd was voor Forward dat in de 33e minuut met Jan Willem Donkerbroek vanaf links alleen op keeper Remco Molenaar af kon gaan. Zijn schot ging echter naast.
Dit leek de wake up call voor GVAV dat in het slotkwartier van de eerste helft kans op kans kreeg. In de 36e minuut kwam Ingmar Liezenga op links vrij door maar zijn lob miste het doel zover dat Patrick Venema de bal in leek te gaan schieten. Met behulp van de paal redde Ruben Haring. Dit was het begin van een hele serie reddingen van de keeper die op dat moment aan een aantal zekere tegendoelpunten wist te verhinderen.
Na de rust duurde het zo’n twintig minuten voordat Haring opnieuw aan een dergelijk bombardement onderworpen werd maar ook nu bleef hij overeind. In de 70e minuut was hij echter volstrekt kansloos toen Junior Fanny Cisse de bal in het bijna verlaten doel kon schuiven (1-0). Ook toen was het nog niet gedaan met Forward. In de 75e minuut was Forward nog dicht bij de gelijkmaker maar Remco Molenaar kon door goed uitlopen redding brengen.
In de slotfase maakte Haring zijn enige foutje in de wedstrijd waardoor het zoveelste niet echt kansrijke schot van Ingmar Liezenga toch in een doelpunt resulteerde (2-0). Kort daarna gooide Arco Bartelsman van dichtbij de wedstrijd in het slot (3-0).

GVAV-Rapiditas – Forward 3-0 (0-0)

Scoreverloop: 70. Junior Fanny Cisse 1-0. 87. Ingmar Liezenga 2-0. 89. Arco Bartelsman 3-0.
Arbiter: J.M. Ottens.
Toeschouwers: 40.
Geel: Derk Kuiper (Forward).
Man of the match: geen.
Citaat van de dag: Opgemerkt werd dat de geheel kale Derk Kuiper van Forward grote gelijkenis vertoonde met de Belgische komiek Philippe Geubels.
Pupil van de week: Gerencio Benita.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Jaimy Pomstra, Boyd Kooy, Daniël de Vries, Ramon Nijdam, Arco Bartelsman, Joël de Jong, Leon Knol (75. Dion Paapst), Ingmar Liezenga, Mario Dangue Queta, Patrick Venema (69. Junior Fanny Cisse).

Stadspark – Amicitie VMC 7-1. Peize – LSC 1890 1-0. MKV’27 – St. Annaparochie 0-1.
De overige wedstrijden werden afgelast.
De inhaalwedstrijd tussen Gomos en Oerterp eindigde eerder deze week in 4-1.
Na acht speelronden met 53 wedstrijden (drie afgelastingen) is er nog steeds maar driemaal gelijkgespeeld in deze klasse.