70'
... (e.d.)

Mannen, 1, 2e klasse K

26 november 2017 14:00

20171203 – GVAV-Rapiditas boekte vanmiddag een verdiende maar enigszins geflatteerde overwinning op Hoogezand.

In de twintigste minuut maakte Ingmar Liezenga de 0-1. In de 55e minuut maakte Justin Slor de 1-1. De 1-2 kwam ook van Ingmar Liezenga en de 1-3 was een eigen doelpunt van Sebastiaan Wollinga. Bij deze stand miste Junior Vos een strafschop voor Hoogezand. De eindstand kwam op naam van Junior Fanny Cisse.
Volgende week krijgt GVAV-Rapiditas Asser Boys op bezoek.

In het eerste halfuur was GVAV de betere ploeg, maar het duurde tot de 20e minuut voordat Ingmar Liezenga op het randje van buitenspel op keeper Teun Hoekstra af kon gaan en de score opende (0-1). In de 27e minuut leek de tweede treffer in de maak maar een prachtig schot van Ramon Nijdam werd al even prachtig gepareerd door Teun Hoekstra. In de 35e minuut leek een zeker doelpunt in de maak toen Ingmar Liezenga de bal aflegde op Junior Fanny Cisse maar die wist de bal er niet in te krijgen.
In het laatste deel van de eerste helft nam Hoogezand het heft in handen maar tot een tegentreffer kwam het niet. Na de rust ging Hoogezand direct op zoek naar de gelijkmaker en die kwam in de 55e minuut op naam van Justin Slor (1-1). Hierna was de wedstrijd weer meer in evenwicht en in de 61e minuut schoot Ingmar Liezenga de 1-2 achter Teun Hoekstra.
In de 70e minuut werd een voorzet over de grond door Sebastiaan Wollinga achter zijn eigen keeper gewerkt (1-3). Hoogezand drong hierna weer sterk aan en kreeg in de 75e minuut een strafschop die het nog weer heel spannend had kunnen maken. Junior Vos schoot de bal echter tegen de lat en de rebound leverde niets op. De wedstrijd werd in de 80e minuut beslist door Junior Fanny Cisse (1-4).
Opvallend vandaag waren alle positieve opmerkingen van GVAV-keeper Remco Molenaar in de eerste helft. In de tweede helft was hij weer helemaal zichzelf. Op de bank zaten drie spelers van JO19-1 en die mochten in de slotminuten allemaal nog even invallen.

Oerterp – GVAV-Rapiditas 2-2 (2-1)

Scoreverloop: 20. Ingmar Liezenga 0-1. 55. Justin Slor 1-1. 61. Ingmar Liezenga 1-2. 70. Sebastiaan Wollinga 1-3 (e.d.). 80. Junior Fanny Cisse.
Arbiter: F. van der Werf.
Toeschouwers: 100.
Geel: Joël de Jong, Patrick Venema, Jaimy Pomstra (GVAV). Jeffrey van der Veen (Hoogezand).
Man of the match: Ingmar Liezenga.
Citaat van de dag: Jacob Bosman over Remco Molenaar: ‘Hij zegt nu zinnige dingen!’
Pupil van de week: n.v.t.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Jaimy Pomstra, Boyd Kooy, Daniël de Vries, Ramon Nijdam, Arco Bartelsman, Joël de Jong (90+2. Dion Paapst), Leon Knol, Junior Fanny Cisse (82. Ricardo Postema), Ingmar Liezenga, Patrick Venema (86. Yume Chun).

LSC 1890 – St. Annaparochie 1-3. Forward – DTD 0-5. Amicitia VMC – MKV’27 6-0. Asser Boys – Roden 1-3. Oerterp – Peize afgelast. GOMOS – Stadspark 1-1.
Na 60 wedstrijden (drie afgelastingen) is er in deze competitie pas zesmaal gelijkgespeeld.