92'

Mannen, 1, 2e klasse K

17 december 2017 14:00

20171217 – GVAV-Rapiditas won in een matige wedstrijd met 3-1 van Amicitia VMC.

Halverwege de eerste helft kwam GVAV-Rapiditas op 1-0 door Junior Fanny Cisse maar Gerwin Meijerink zorgde een minuut later al voor de 1-1. Kort voor de rust verzilverde Ingmar Liezenga een strafschop (2-1). In de toegevoegde tijd van de tweede helft zorgde hij ook voor de eindstand.
Op 28 januari hervat GVAV-Rapiditas de competitie met de topper tegen Stadspark. Het op 10 december uitgevallen programma wordt ingehaald op 25 februari.

GVAV begon voortvarend en in de tweede minuut kopte Leon Knol de bal op de lat. Het overwicht van GVAV duurde echter niet erg lang en Amicitia kwam vaker voor het GVAV-doel dan andersom, zonder dat sprake was van grote kansen. Toch kwam GVAV op voorsprong. Na een geniale actie van Patrick Venema kreeg Junior Fanny Cisse in de 24e minuut van dichtbij een niet te missen kans (1-0).
Lang kon GVAV niet van deze voorsprong genieten. Nauwelijks een minuut later was het na een scrimmage alweer 1-1 door Gerwin Meijerink. Ook hierna was GVAV wel de wat beter voetballende ploeg maar Joël de Jong kon deze keer niet het verschil maken en na zijn voorbereidende actie voor de openingstreffer had Patrick Venema ook al zijn kruit verschoten.
In de 41e minuut kwam GVAV wat gelukkig op een 2-1 voorsprong. Bij een verdedigende actie van Amicitia kwam Junior Fanny Cisse ten val en scheidsrechter Lemstra wees naar de stip hoewel dit nu typisch zo’n geval was van ‘de een geeft hem wel en de ander geeft hem niet’. Ingmar Liezenga voltrok het vonnis (2-1).
In de tweede helft gaf GVAV Amicitia heel lang het gevoel dat er wat te halen zou zijn op Kardinge. In de 46e minuut kon Ingmar Liezenga alleen op de keeper van Amicitia af maar hij schoot naast. In de 65e minuut was Roy Nijdam dicht bij de bevrijdende 3-1 maar ook dat lukte niet. In de 78e minuut was er een zeer knappe redding van de keeper na een actie van Roy Nijdam. In de 80e minuut miste Tim van Dalfsen voor Amicitia een enorme kans op de 2-2. In de 88e minuut miste Ingmar Liezenga opnieuw voordat hij in de extra tijd wel de 3-1 wist te maken.

GVAV-Rapiditas – Amicitia VMC 3-1 (2-1)

Scoreverloop: 24. Junior Fanny Cisse 1-0. 25. Gerwin Meijerink 1-1. 41. Ingmar Liezenga 2-1. 90+2. Ingmar Liezenga 3-1.
Arbiter: R. Lemstra.
Toeschouwers: 65.
Geel: Gerwin Meijerink (Amicitia VMC).
Man of the match: Leon Knol.
Pupil van de week: Filiz Bora.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Jaimy Pomstra, Boyd Kooy, Daniël de Vries, Ramon Nijdam, Arco Bartelsman, Joël de Jong (71. Ricardo Postema), Leon Knol, Junior Fanny Cisse (46. Roy Nijdam), Ingmar Liezenga, Patrick Venema (82. Nick Elderman).

Stadspark – Roden 1-0. Peize – Hoogezand 1-1. DTD – Oerterp 4-4. De overige wedstrijden werden afgelast.