62'
Boyd Kooy (kopbal)

Mannen, 1, 2e klasse K

28 januari 2018 14:30

20180128 – De topper om de eerste plaats in de tweede klasse K tussen SC Stadspark en GVAV-Rapiditas eindigde zondag in een terecht 2-2 gelijkspel.

In de 34e minuut zette George Goguadze de thuisclub op 1-0. Twee minuten later kwam de gelijkmaker op naam van Mario Dangue Queta (1-1). Onmiddellijk na de rust kwam SC Stadspark door Michel Boonstra op 2-1. In de 62e minuut kopte Boyd Kooy de 2-2 binnen.
Volgende week gaat GVAV-Rapiditas op bezoek bij DTD.

Om 12 uur zag het er qua weer nog heel prettig uit maar toen de wedstrijd om half 3 begon, was het begonnen met regenen en dat was de hele wedstrijd het geval. De wedstrijd zelf was er een met twee gezichten. In de eerste helft was SC Stadspark duidelijk de betere ploeg die, zonder over de schreef te gaan, ook succesvol fysieke middelen inzette om GVAV onder druk te zetten. Dit werd de ploeg ook iets gemakkelijker gemaakt door scheidsrechter Jos Boerema die het spel niet te vaak wilde onderbreken. ‘Het zijn bij ons ook nog maar knulletjes,’ merkte Marjan de Vries (de moeder van Daniël) op.
Al in het begin kreeg SC Stadspark een heel aardige mogelijkheid en op het kwartier was het Michel Boonstra die Remco Molenaar tot een geweldige redding dwong. In de 31e minuut wipte Romario Tjong-A-Sie de bal van dichtbij over het doel. In de 34e minuut was het wel raak: George Goguadze schoot de bal vanaf een hoekpunt van het strafschopgebied met een fraaie boog binnen (1-0).
GVAV had tot dan toe nog geen echte kans gehad maar in 36e minuut kopte Mario Dangue Queta de bal uit een hoekschop via de onderkant van de lat binnen (1-1). Met deze stand werd ook de rust bereikt en daar mocht SC Stadspark best ontevreden over zijn want die ploeg had het in de eerste helft eigenlijk al af moeten maken.
In de 47e minuut leek het dubbeltje toch de kant van SC Stadspark op te vallen toen Michel Boonstra de bal vanaf de rand van het strafschopgebied via de binnenkant van de paal binnenschoot (2-1). Met het overwicht uit de eerste helft was het echter gedaan. In de 62e minuut scoorde GVAV opnieuw uit een hoekschop en deze maal was het Boyd Kooy die de gelijkmaker op zijn naam kon schrijven (2-2).
Vanaf dit moment was het GVAV dat het heft in handen nam en een aantal kansen kreeg maar er geen een wist te benutten. Een pegel van Ramon Nijdam vanaf de middellijn vloog maar net naast het doel. De grootste kans was voor Ingmar Liezenga die de bal in de 87e minuut net over de lat lobde. Zo mocht GVAV ontevreden zijn over de tweede helft waarin GVAV het af had kunnen maken. Over de hele wedstrijd bekeken was het gelijke spel echter zonder meer terecht.
In de 67e minuut was er bij GVAV het debuut van David Belosic, afkomstig van Bratislawa uit Slowakije. Hij volgt de Engelstalige opleiding aan Instituut voor Sportstudies van de Hanzehogeschool Groningen. In de twintig minuten dat hij op het veld stond, liet hij zien een welkome aanwinst voor GVAV te zijn.

SC Stadspark – GVAV-Rapiditas 2-2 (1-1)

Scoreverloop: 34. George Goguadze 1-0. 36. Mario Dangue Queta 1-1. 47. Michel Boonstra 2-1. 62. Boyd Kooy 2-2.
Arbiter: Jos Boerema.
Toeschouwers: 81.
Geel: Patrick Venema (GVAV). Gerrel Fernand, Ard Laning (SC Stadspark).
Man of the match: Boyd Booy.
Citaat van de dag: Marjan de Vries
Pupil van de week: n.v.t.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Jaimy Pomstra, Boyd Kooy, Daniël de Vries (82. Lars Brouwer), Ramon Nijdam, Arco Bartelsman, Joël de Jong, Leon Knol (67. David Belosic), Ingmar Liezenga, Mario Dangue Queta (67. Junior Fanny Cisse), Patrick Venema.

Overige uitslagen

Oerterp – Amicitia VMC 3-1. Roden – DTD 3-1. Asser Boys – Peize 3-1. Forward - LSC 1890 1-9. Gomos – St. Annaparochie 2-0. Hoogezand – MKV’27 4-1.