Jelmer de Boer (schot)
41'

Mannen, 1, 2e klasse K

4 februari 2018 14:00

20180204 – In Cronjum (net boven Leeuwarden) kwam GVAV-Rapiditas tegen DTD niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

In de 21e minuut benutte Ingmar Liezenga een strafschop voor GVAV-Rapiditas. In de 41e minuut kon Jelmer de Boer van dicht bij de tegentreffer op zijn naam schrijven. Ondanks een groot overwicht in de tweede helft slaagde GVAV-Rapiditas er niet in de overwinning binnen te halen.
Volgende week komt Peize naar Sportpark Kardinge.

In de thuiswedstrijd tegen DTD (1-0 winst) was al gebleken dat DTD voor GVAV een lastig te bestrijden tegenstander is. Ook nu bood een goed georganiseerd DTD de medekoploper in de tweede klasse K in de eerste helft goed weerstand. In de 21e minuut werd Leon Knol na een schijnbeweging binnen de zestien aangetikt en de bal ging op de stip. Ingmar Liezenga voltrok het vonnis (0-1). Twee minuten later had GVAV volgens velen nog een penalty moeten krijgen maar de scheidsrechter durfde het niet aan of hij kon het niet goed zien.
Op het halfuur was er ook een serieuze mogelijkheid voor DTD maar Remco Molenaar redde bekwaam. In de 41e minuut was er een opeenstapeling van kleine fouten waardoor Jelmer de Boer de bal uiteindelijk over de doellijn kon werken (1-1).
Na de rust was het voornamelijk eenrichtingsverkeer richting het doel van DTD. De thuisclub kon niet meer onder de druk vandaan komen en keeper Maikel Hottinga zal bij DTD na afloop ongetwijfeld uitgeroepen zijn tot man of the match. Er werden vele schoten op hem afgevuurd en er waren er een aantal bij die om een knappe redding vroegen en die ook kregen.
Na ongeveer 25 minuten in de tweede helft besloot trainer Jacob Bosman achterin één op één te gaan spelen. Dat leverde meer kansen op maar ook enkele counters van DTD die er niet ongevaarlijk uitzagen. Na zes minuten extra tijd stond er echter nog steeds 1-1 op het bord en dat betekende dat twee kostbare punten niet meegenomen werden naar Groningen.
Hoewel David Belosic maar een krappe 25 minuten op het veld stond, viel hij wel op. Met naar schatting 30 passes waarvan 29 goed, werd besloten hem tot man of the match uit te roepen.

DTD – GVAV-Rapiditas 1-1 (1-1)

Scoreverloop: 21. Ingmar Liezenga 0-1. 41. Jelmer de Boer 1-1.
Arbiter: G.G. Postma.
Toeschouwers: 86.
Geel: Jaimy Pomstra, Ingmar Liezenga (GVAV). Hendrik Harm Kingma (DTD).
Man of the match: David Belosic.
Citaat van de dag: geen
Pupil van de week: n.v.t.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Jaimy Pomstra (70. David Belosic), Boyd Kooy, Daniël de Vries, Ramon Nijdam, Arco Bartelsman, Joël de Jong, Leon Knol, Ingmar Liezenga (75. Lars Brouwer), Mario Dangue Queta, Patrick Venema (65. Junior Fanny Cisse).

Overige uitslagen

LSC 1890 – Gomos 0-1. Oerterp – Asser Boys 4-3. St. Annaparochie – Hoogezand 0-2. Amicitia VMC – Forward 3-2. MKV’29 – Roden 0-6. Peize – Stadspark afgelast.