Peize 1 (zon)

Mannen, 1, 2e klasse K

11 februari 2018 14:00

20180211 – GVAV-Rapiditas won zondag verdiend met 4-1 van Peize.

In de zesde en de 25e minuut zorgden Ingmar Liezenga en Joël de Jong voor de 2-0 ruststand. Patrick Venema maakte in de 78e minuut de 3-0. Een frommelgoal van David Kruizinga in de 85e minuut betekende de 3-1 en kort voor tijd bepaalde Patrick Venema de eindstand op 4-1.
Komende zondag gaat GVAV-Rapiditas naar Sneek voor het duel met LSC 1890.

Na zo’n twintig seconden raakte Remco Molenaar de bal volkomen verkeerd na een terugspeelbal. Bij de daaruit resulterende hoekschop tikte hij de bal via de eigen doellat over en dat waren op één actie na al zijn opvallende daden. GVAV was gewoon beter en in de zesde minuut wist Ingmar Liezenga zich handig vrij te draaien en schoot hij de bal met links fraai in de rechterbovenhoek (1-0).
In de 25e minuut volgde misschien nog wel een knappere goal. De bal ging uit een corner in een keer naar Joël de Jong die de bal op kniehoogte op zijn slof nam en de bal in de linkerbovenhoek liet verdwijnen (2-0).
Voor de rust hadden nog meer goals kunnen vallen. Er waren twee grote mogelijkheden voor Junior Fanny Cisse maar de eerste keer schoot hij de bal bijna recht op de keeper af en de tweede keer ging de bal naast. Tussendoor ging hij ook nog een keer op avontuur naar het eigen doel en legde de bal keurig af op een van de aanvallers van Peize die echter een attente Remco Molenaar op zijn weg vond. Kort voor de rust kopte Arco Bartelsman de bal achterover op de lat van Peize.
Peize voelde zich nog niet verslagen en had in het eerste deel van de tweede helft een licht overwicht maar echt gevaarlijke situaties deden zich voor het GVAV-doel niet voor. In de 78e minuut wisselde Peize een centrale verdediger voor een aanvaller en dat had direct effect. Mario Dangue Queta wurmde zich een paar seconden later langs de overgebleven centrale verdediger en legde de bal af op Patrick Venema die voor de 3-0 zorgde. Kort daarna had Mario Dangue Queta de 4-0 op zijn schoen maar in de een tegen een met keeper Lennart Renkema wist de keeper knap te redden.
In de 85e minuut was er dan toch een treffer voor Peize. In een wat rommelige situatie voor het GVAV-doel wist David Kruizinga de bal het laatste tikje te geven (3-1). In de 89e minuut zorgde nogmaals Patrick Venema voor de 4-1 eindstand.

GVAV-Rapiditas – Peize 4-1 (2-0)

Scoreverloop: 6. Ingmar Liezenga 1-0. 25. Joël de Jong 2-0. 78. Patrick Venema 3-0. 85. David Kruizinga 3-1. 89. Patrick Venema 4-1.
Arbiter: N. Alberts.
Toeschouwers: 71.
Geel: Koen Helder, Joost Franken (Peize).
Man of the match: Daniël de Vries.
Citaat van de dag: geen
Pupil van de week: Wesley Huizinga.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Jaimy Pomstra, Boyd Kooy, Daniël de Vries, Ramon Nijdam, Arco Bartelsman (66. David Belosic), Joël de Jong, Leon Knol, Ingmar Liezenga (73. Roy Nijdam), Patrick Venema (70. Mario Dangue Queta), Junior Fanny Cisse.

DTD – MKV’29 3-0. Asser Boys – Amicitia VMC 3-3. Stadspark – St. Annaparochie 3-2, Hoogezand – Oerterp 0-6. Gomos – Forward en Roden – LSC 1890 werden afgelast.