88'

Mannen, 1, 2e klasse K

18 februari 2018 14:00

20180218 – GVAV-Rapiditas verloor zondag met 3-1 bij LSC 1890.

Na ruim een kwartier stond GVAV-Rapiditas al met 2-0 achter door twee doelpunten van Daan Daniëls. Nadat Ingmar Liezenga in de 70e minuut een penalty had gemist werd het toch 2-1 door Mario Dangue Queta. In de 88e minuut kreeg ook LSC 1890 een strafschop en die werd benut door René Cnossen (3-1). Door deze nederlaag gaat SC Stadspark weer alleen op kop in de tweede klasse K. IJs en weder dienende gaat GVAV-Rapiditas komende zondag op bezoek bij Roden.

De eerste nederlaag van het seizoen was bij Gomos. Toen was er een misverstand over wie van de leiding de reserveshirts mee zou nemen. Die waren er toen niet en GVAV speelde toen in de reserveshirts van Gomos en verloor de wedstrijd na de wedstrijd zeer zwak begonnen te zijn. Nu stonden beide teams klaar om het veld op te gaan – LSC 1890 in blauwe shirts en GVAV in blauwe shirts. De rode shirts lagen nu wel in de auto maar moesten eerst opgehaald worden en aangetrokken. Ook nu begon GVAV niet bepaald sterk aan de wedstrijd en werd uiteindelijk dik verdiend verloren.
Er wachten dit seizoen nog twee uitwedstrijden tegen tegenstanders met blauwe shirts: Forward en Asser Boys. Als in die wedstrijden de rode shirts wel direct aangetrokken worden, hoeven deze wedstrijden niet verloren te gaan.
Bij GVAV moest Daniël de Vries in de warming up afhaken en nadat de verkleedpartij de concentratie verstoord had, begon GVAV zwak aan de wedstrijd. Het kwam direct onder druk te staan en in de eerste tien minuten kreeg het al een hele rij hoekschoppen tegen. Uit de zesde daarvan nam Daan Daniëls de bal in één keer op de slof (1-0). Dezelfde speler kon in de 18e minuut vrij doorlopen en ook deze keer faalde hij niet (2-0).
In de 25e minuut besloot trainer Jacob Bosman achterin één op één te gaan spelen. Linksback Rowin Liefers werd het slachtoffer en David Belosic kwam in zijn plaats. Onmiddellijk daarna was er een mogelijkheid voor Ingmar Liezenga maar vanuit een lastige positie kon hij alleen maar een boogbal produceren die maar net over de lat ging.
LSC 1890 kon nu counteren en was bij deze stand ook niet bang om met drie spitsen te blijven spelen. Dit resulteerde in de 37 minuut in een schot op de kruising. Het had met de rust eigenlijk al wel 4-0 kunnen staan.
Onmiddellijk na de rust had Floris Bok de wedstrijd al in het slot kunnen gooien maar zijn inzet rolde net langs de verkeerde kan van de paal. In de 70e minuut ging Boyd Kooy bij een hoekschop onderuit en het is toch een hele kunst om dat voor elkaar te krijgen. De bal ging op de stip. Ingmar Liezenga ging klaarstaan en was al een metertje of twee naar voren gelopen toen de scheidsrechter nog wat mensen op de rand van het strafschopgebied achteruit wees. Ingmar maakte zijn aanloop niet weer langer en schoot niet geconcentreerd genoeg. Keeper Jesse van Sermondt stopte de strafschop.
Bij GVAV kwamen ontzettend veel passes niet aan. Na de penalty kwam de bal zeven keer bij Patrick Venema en evenzo vele keren werd de bal met de vervolgpass weer ingeleverd bij de tegenpartij. De achtste pass was wel goed: met een snoekduik kopte Mario Dangue Queta de bal binnen (2-1).
Boyd Kooy ging nu ook voorin lopen maar dat had tot gevolg dat niet vier maar vijf mensen op één rij in de voorste linie liepen met weinig goede aanvoer van achteruit. LSC 1890 verdedigde ver genoeg van het doel af om niet opgesloten te worden in het eigen strafschopgebied waar het dan met hoge ballen voor de pot onder druk gezet zou worden. Ingmar Liezenga schoot nog een keer op de paal maar dat deed Marco da Silva aan de andere kant ook. In de 88e minuut maakte Arco Bartelsman volgens de scheidsrechter een overtreding. René Cnossen schoot zijn strafschop wel onberispelijk binnen (3-1).

LSC 1890 – GVAV-Rapiditas 3-1 (2-0)

Scoreverloop: 10 en 18. Daan Daniëls 1-0 en 2-0. 74. Mario Dangue Queta 2-1. René Cnossen 3-1.
Arbiter: H. Mulder.
Toeschouwers: 86.
Geel: Boyd Kooy, David Belosic, Arco Bartelsman (GVAV). Marco da Silva, Rodi de Boer, Patrick Altenburg (LSC 1890).
Man of the match: geen
Citaat van de dag: geen
Pupil van de week: n.v.t.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Jaimy Pomstra, Boyd Kooy, Ramon Nijdam, Rowin Laferte (25. David Belosic), Arco Bartelsman, Joël de Jong, Leon Knol (46. Roy Nijdam), Ingmar Liezenga, Patrick Venema, Junior Fanny Cisse (32. Mario Dangue Queta).

St. Annaparochie – Roden 2-2. Amicitia – Hoogezand 0-6. MKV’29 – SC Stadspark 0-3. Forward – Asser Boys 2-6. Oerterp – Gomos en Peize – DTD werden afgelast.