74'
Teake van der Hoek (schot)

Mannen, 1, 2e klasse K

11 maart 2018 14:00

20180311 – GVAV-Rapiditas leed zondag met 2-4 zijn eerste thuisnederlaag van dit seizoen tegen Oerterp.

Na een klein halfuur stond het al 0-3 door goals van Folkert Hoekstra, Teake van der Hoek en Jelmer Hijlkema. Uit een strafschop bracht Ingmar Liezenga de stand op 1-3. Tien minuten na de rust moest GVAV-Rapiditas met tien man verder na een rode kaart voor Leon Knol. Onmiddellijk hierna bracht Ingmar Liezenga de stand op 2-3. De wedstrijd werd in de 74e minuut in het slot gegooid door Teake van der Hoek (2-4). In de slotfase moest Ramon Nijdam met tweemaal geel ook nog het veld verlaten.
Volgende week gaat GVAV-Rapiditas naar St. Annaparochie.

GVAV leek in de derde minuut op weg naar de openingstreffer maar Gaele Couperus verrichtte een prachtige redding op een schot van Ingmar Liezenga. Waar GVAV zich in de uitwedstrijd liet verrassen door Oerterp, gebeurde het nu thuis ook. Balverlies van Joël de Jong die twee tegenstanders tegelijk voorbij wilde gaan, leidde tot een pass op Folkert Hoekstra die ongeveer vanaf het hoekpunt van het strafschopgebied doeltreffend inschoot (0-1).
In de vijftiende minuut was het weer raak. Een afgemeten voorzet werd van dichtbij ingetikt door Taeke van der Hoek (0-2). In de 26e minuut ging er ook het nodige mis. Uiteindelijk belandde de bal via de vuisten van Remco Molenaar stuiterend voor de voeten van Jelmer Hylkema die het mooiste doelpunt van zijn leven maakte: van buiten het strafschopgebied loeihard in de kruising (0-3).
Ondanks deze stand werd er behoorlijk vlot gecombineerd door GVAV maar liet de afwerking te wensen over. In de 38e minuut Ingmar Liezenga in de zestien onderuit geduwd en hij benutte de strafschop zelf (1-3).
Na de rust veranderde er aanvankelijk niet veel aan het spelbeeld. In een duel om de bal maakte Leon Knol in de 54e minuut volgens de scheidsrechter een slaande beweging naar een tegenstander en mocht hij met rood vertrekken. De scheidsrechter stond er vlakbij en zag dus meer dan de meeste toeschouwers die het niet hadden gezien in deze situatie met een stuk of vijf spelers op een kluitje.
De bal was nauwelijks weer aan het rollen of hij lag via Ingmar Liezenga al in de goal bij Oerterp (2-3). Met tien man probeerde GVAV onmiddellijk de gelijkmaker te forceren maar liep ook onmiddellijk tegen een counter aan die eindigde met een schot tegen de paal. Het duurde tot de 74e minuut voordat Oerterp eindelijk van de ontstane ruimte kon profiteren. Taeke van der Hoek kon ongehinderd op Remco Molenaar aflopen en schoot de voor Oerterp verlossende 2-4 binnen.
Na de 2-3 werd er met goedvinden van de scheidsrechter door beide partijen nogal mannelijk gevoetbald en dat bracht bij GVAV te veel irritaties naar boven om nog tot een goed resultaat te komen. Toen Ramon Nijdam zich tegenover de scheidsrechter blijkbaar te onheus uitliet over het gedrag van een gedeelte van de Oerterp-bank tegenover GVAV-grensrechter Yarom Heeren, zag hij tweemaal achter elkaar de gele kaart.

GVAV-Rapiditas - Oerterp 2-4 (1-3)

Scoreverloop: 10 Folkert Hoekstra 0-1. 15. Taeke van der Hoek 0-2. 26. Jelmer Hijlkema 0-3. 38. Ingmar Liezenga 1-3. 56. Ingmar Liezenga 2-3. 74. Taeke van der Hoek.
Arbiter: Arjan Alkema.
Toeschouwers: 80.
Geel: Boyd Kooy, Joël de Jong, Remco Molenaar (GVAV). Kees-Jan Dijk, Marco Dijk, Jesse van den Broek (Oerterp).
Rood: Ramon Nijdam (tweemaal geel)
Man of the match: geen
Citaat van de dag: geen
Pupil van de week: Mark Lantzendorffer.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Jaimy Pomstra (75. Lars Brouwer), Boyd Kooy, Daniël de Vries (80. Rowin Liefers), Ramon Nijdam, Arco Bartelsman, Joël de Jong, Leon Knol, Ingmar Liezenga, Mario Dangue Queta (78. Ricardo Postema), Patrick Venema.

Peize – MKV’29 2-0. DTD – St. Annaparochie 3-2. Roden – Amicitia 1-2. Asser Boys – Gomos 1-4. SC Stadspark – LSC 1890 5-0. Hoogezand – Forward 2-1.