Moeizaam gelijkspel GVAV-Rapiditas bij St. Annaparochie

St.Annaparochie 1 (zon)

1 - 1

Mannen, 1, 2e klasse K

18 maart 2018 14:00

20180318 – GVAV-Rapiditas kwam zondag bij St. Annaparochie niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

In de 34e minuut pareerde Remco Molenaar een schot van Dirk-Jan Faber maar half (1-0). Pas in de 82e minuut zorgde Junior Fanny Cisse voor de gelijkmaker (1-1).
Volgende week krijgt GVAV-Rapiditas titelkandidaat Gomos op bezoek.

GVAV trad aan zonder Mario ‘Ballotelli’ Dangue Queta (hamstring), Leon Knol (geschorst) en Ramon ‘Chuck’ Nijdam (geschorst). David Belosic speelde als linkerspits en Lars Brouwer stond op de linksbackpositie. Eerstejaars O19-junior Ricardo Postema had een basisplaats op het middenveld en speelde alsof hij al een paar jaar niets anders gedaan had.
Tegen in de wind had GVAV een overwicht maar de vlotte combinaties hielden op bij het strafschopgebied van St. Annaparochie waar elke voorzet en elke pass werd onderschept. St. Annaparochie beperkte zich tot counters en die waren, afgezien van een mogelijkheid in de zevende minuut, niet erg gevaarlijk. In de 34e minuut loste Dirk-Jan Faber een schot dat naar de bovenhoek leek te gaan en Remco Molenaar leek de bal over te tikken maar hij raakte bal niet goed en zo ging de bal tot ieders verbazing toch tegen de touwen (1-0). Onmiddellijk hierna was er echte kans voor Ingmar Liezenga met een schot buiten bereik van de keeper maar een van de verdedigers wist de bal toch nog tegen te houden.
Na de rust kwam St. Annaparochie nauwelijks meer van de eigen helft. Het enorme overwicht van GVAV leverde echter nauwelijks echte mogelijkheden op. In de 51e minuut was er een venijnig schot van Ingmar Liezenga dat de keeper het nodige werk bezorgde. Wat later was er een hoekschop die bovenop de lat belandde. In de 60e minuut leek Junior Fanny Cisse de gelijkmaker te scoren maar hij zou volgens de scheidsrechter hands gemaakt hebben. In de 82e minuut kreeg Cisse de gelijkmaker wel op zijn naam (1-1).

St. Annaparochie – GVAV-Rapiditas 1-1 (1-0)

Scoreverloop: 34. Dirk-Jan Faber 1-0. 82. Junior Fanny Cisse 1-1.
Arbiter: S. Eisinga.
Toeschouwers: 50.
Geel: Joël de Jong, Rowin Liefers (GVAV). Karen Sedrakjan, Timo Bijma (St. Annaparochie).
Man of the match: Ricardo Postema
Citaat van de dag: geen
Pupil van de week: n.v.t.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Jaimy Pomstra (40. Rowin Liefers), Boyd Kooy, Daniël de Vries, Lars Brouwer, Arco Bartelsman, Joël de Jong, Ricardo Postema (75. Roy Nijdam), David Belosic (46. Junior Fanny Cisse), Ingmar Liezenga, Patrick Venema.

LSC 1890 – DTD 6-1. Amicitia VMC – Peize 0-3. MKV’27 – Asser Boys 1-1. Forward – Roden 1-7. Gomos – Hoogezand en Oerterp – SC Stadspark werden afgelast.