Hoekschoppen GOMOS nekken GVAV-Rapiditas

0 - 3

Gomos 1 (zon)

Mannen, 1, 2e klasse K

25 maart 2018 14:00

20180325 – GVAV-Rapiditas zag zondag GOMOS met een 0-3 overwinning huiswaarts keren.

Drie hoekschoppen werden GVAV-Rapiditas fataal. Uit de eerste kopte Guido Koolen binnen (0-1). Bij de tweede verdween de bal rechtstreeks in de goal na aangeraakt te zijn door David Belosic (0-2). Bij de derde kwam de afgeslagen bal voor de voeten van Jordy van Esch (0-3). Deze stand was de ruststand. De tweede helft had net zo goed overgeslagen kunnen worden en dus was de eindstand ook 0-3.
Volgende week gaat GVAV-Rapiditas naar het Zernike-complex voor de wedstrijd tegen Forward.

GVAV miste vandaag nogal wat basisspelers: Mario ‘Ballotelli’ Dangue Queta (hamstring), Leon Knol (geschorst), Ramon ‘Chuck’ Nijdam (geschorst), Joël de Jong (geschorst), Patrick Venema (de hele week koorts gehad) en Jaimy Pomstra (geblesseerd).
Willem Strijland, jeugdtrainer bij GVAV maar voor TC 2 bezig bij zijn eigen club GOMOS, had op vrijdagavond bij de training van GVAV en op zaterdagavond al geprobeerd bij deze en gene informatie te krijgen over de wedstrijdselectie van GVAV. Hij was als spion echter weinig succesvol. Het enige wat hij van ondergetekende te horen kreeg, is dat GVAV met twaalf man zou gaan spelen.
Kijkend naar de wedstrijd zou dat overigens niet veel geholpen hebben. De uitwedstrijd bij GOMOS was met 3-0 verloren en toen was GVAV geen moment gevaarlijk geweest. Ook vandaag was GOMOS de betere ploeg die, naar eigen zeggen, vrijwel nooit scoorde uit hoekschoppen. Vandaag was dat anders.
In de 12e minuut kon Guide Koolen de bal uit een scherp genomen hoekschop binnenkoppen (0-1). In de 21e minuut leek de 0-2 in de maak na een pegel van Ivo Drenth maar Remco Molenaar stond op zijn post. In de 22e minuut nam Ronald Sloots weer een scherpe hoekschop die deze keer door David Belosic zodanig aangeraakt werd dat de bal in het eigen doel verdween (0-2). Op slag van rust was het een hoekschop van de andere kant die afgeslagen werd maar vanaf de rand van de zestien schoot Jordy van Esch binnen (0-3).
Was GVAV ook vandaag dan helemaal niet gevaarlijk? Echt uitgespeelde kansen waren er niet, maar eenmaal in het vijandelijke strafschopgebied aangekomen, viel het balletje elke keer net goed voor GOMOS. Dat was in de tweede helft ook zo. GOMOS had na de rust wat gas teruggenomen met als gevolg dat er in de hele tweede helft geen serieuze kans meer te bewonderen viel.
Ondanks het feit dat er best wel fel gespeeld werd, deed zich deze wedstrijd de vrij uitzonderlijke situatie voor dat er in de hele wedstrijd geen verzorger in het veld hoefde te komen. Er vielen wel de nodige kaarten waarvan die in de tweede helft vermeden hadden kunnen worden. Niemand is daardoor echter geschorst en alle geschorsten van vandaag zijn de volgende week weer beschikbaar.

GVAV-Rapiditas – GOMOS 0-3 (0-3)

Scoreverloop: 12. Guido Koolen 0-1. 22. David Belosic (e.d.) 0-2. 44. Jordy van Esch 0-3.
Arbiter: G.G. Postma.
Toeschouwers: 140.
Geel: Rowin Liefers, Arco Bartelsman, Boyd Kooy, Ingmar Liezenga, David Belosic (GVAV). Jeffrey Krul, Jan Harm Siegers (GOMOS).
Man of the match: Rowin Liefers
Citaat van de dag: geen
Pupil van de week: Arne Bijleveld.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Rowin Liefers, Boyd Kooy, Daniël de Vries, Lars Brouwer, Arco Bartelsman, Ricardo Postema (59. Dion Paapst), David Belosic (84. Paolo Monzini), David Karabed (55. Roy Nijdam), Junior Fanny Cisse, Ingmar Liezenga.

Peize – St. Annaparochie 1-1. DTD – Amicitia VMC 4-0. MKV’27 – Oerterp 0-3. Roden – Hoogezand 2-3 Asser Boys – LSC 1890 2-1. Stadspark – Forward 5-1.