MKV'29 1 (zon)

Mannen, 1, 2e klasse K

8 april 2018 14:00

20180408 – GVAV-Rapiditas won zondag thuis met 7-0 van MKV’29.

Lars Brouwer (na 22 seconden), Joël de Jong, Leon Knol en nogmaals Joël de Jong zorgden voor een 4-0 ruststand. Roy Nijdam, David Belosic en nogmaals Roy Nijdam bepaalden de eindstand op 7-0.
Volgende week staat op Sportpark Kardinge de topper tegen Stadspark op het programma.

Hekkensluiter MKV’29 krijgt wekelijks flink aan de broek en dat was ook vandaag het geval. De eerste goal viel al razendsnel. Terwijl niemand van de toeschouwers echt oplette, zeilde een voorzet van linksback Lars Brouwer vanaf de middellijn al na 22 seconden bij de verste paal de bovenhoek in (1-0).
Ondanks deze tegenslag hield MKV’29 het een halfuur vol om niet nog een goal tegen te krijgen. In de zestiende minuut kreeg het zelfs zijn enige kans van de wedstrijd, toen Thiemo Komduur in een aardige positie de bal over schoot.
Scheidsrechter Jos Boerema had blijkbaar van tevoren nagedacht hoe hij bij deze naar verwachting eenzijdige wedstrijd toch in het verslag genoemd kon worden. Hij deed net alsof er tropische temperaturen heersten want hij laste halverwege de eerste helft een drinkpauze in. In de tweede helft was er geen drinkpauze en na afloop werd hij dan ook geplaagd met de constatering dat het in de tweede helft heel wat kouder was.
In de 32e minuut was wel weer raak. Joël de Jong tekende voor de tweede goal (2-0). Even later was het Leon Knol die de bal in kon tikken (3-0) en nog weer even later was het opnieuw Joël de Jong die raak schoot (4-0). Van de zeven goals was ook dit een mooi doelpunt. Kort bij de achterlijn nam Lars Brouwer van net buiten het strafschopgebied een vrije trap en die was hard en scherp, zodat Joël de bal bij de eerste paal alleen maar hoefde te toucheren.
In de rust werd rechtsback Jaimy Pomstra gewisseld voor een extra middenvelder en toen kwam MKV’29 geen enkele keer meer met meer dan één speler bij het GVAV-doel in de buurt. De poging om de boel dicht te timmeren was echter niet heel erg succesvol. In de 51e minuut schoot Roy Nijdam raak (5-0). Het derde mooie doelpunt kwam in de 58e minuut van David Belosic die de bal met buitenkant rechts in de bovenhoek deed belanden (6-0). De stand had naar dubbele cijfers op kunnen lopen want tweemaal de paal en tweemaal de lat stonden meer goals in de weg. In de 89e minuut schoot Roy Nijdam na een assist van Paolo Monzini de 7-0 binnen.
Na de 6-0 van vorige week tegen Forward is met deze zeven goals in elk geval gewerkt aan het doelsaldo dat eventueel beslissend zou kunnen zijn voor het binnenhalen van de derde periode, die op dit moment tamelijk verrassend wordt aangevoerd door Peize. GVAV speelt nog thuis tegen Stadspark, Hoogezand en Roden en tegen die tegenstanders ligt er een mooie uitdaging. Om te beginnen komende zondag tegen Stadspark.

GVAV-Rapiditas – MKV’29 7-0 (4-0)

Scoreverloop: 1. Lars Brouwer 1-0. 32. Joël de Jong 2-0. 34. Leon Knol 3-0. Joël de Jong 4-0. 51. Roy Nijdam 5-0. 58. David Belosic 6-0. 89. Roy Nijdam 7-0.
Arbiter: Jos Boerema.
Toeschouwers: 70.
Geel: geen.
Man of the match: Lars Brouwer.
Citaat van de dag: Luc Buigel.
Pupil van de week: n.v.t.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar (60. Bas Teisman), Jaimy Pomstra (46. David Belosic), Boyd Kooy, Ramon Nijdam, Lars Brouwer, Arco Bartelsman, Leon Knol, Joël de Jong, Junior Fanny Cisse, Roy Nijdam, Patrick Venema (76. Paolo Monzini).

Roden – Peize 2-3. Asser Boys – St. Annaparochie 2-4. Stadspark – DTD 3-1. Forward – Oerterp 0-7. Gomos – Amicitia VMC 3-0. Hoogezand – LSC 1890 4-3. Op 5 april werden gespeeld Oerterp – Peize 2-2 en Gomos – Hoogezand 1-4.