2 - 1

SC Stadspark 1 (zon)

Mannen, 1, 2e klasse K

15 april 2018 14:00

20180415 – GVAV-Rapiditas won de topper in de tweede klasse K zondag tegen SC Stadspark met 2-1.

In de negende minuut opende Joël de Jong de score (1-0). In de 86e minuut maakte Youri Kleve uit een strafschop gelijk (1-1). Een halve minuut later kopte Boyd Kooy de winnende treffer binnen (2-1).
Volgende week gaat GVAV-Rapiditas op bezoek bij Asser Boys.

Een ongekend fel GVAV denderde in het eerste kwartier over Stadspark heen en in de negende minuut was het Joël de Jong die van dichtbij voor de 1-0 zorgde. Hierna kwam Stadspark wat beter in de wedstrijd maar GVAV was de gehele eerste helft sterker en had in de 43e minuut op 2-0 moeten komen toen Roy Nijdam de bal op de rand van de zestien onderschepte maar daarna ongecontroleerd over schoot.
In de tweede helft kreeg Stadspark een licht overwicht maar kansen voor beide teams bleven vooralsnog schaars. In de 63e minuut kon Youri Kleve alleen op Remco Molenaar af maar de GVAV-goalie had een uitstekende redding in huis. Even later had ook Romario Tjong-a-Sie een goede mogelijkheid om de stand gelijk te trekken maar zijn schot ging naast.
In de 75e minuut bracht Stadspark verdediger Ennio Jansen in het veld als stormram in het veld. Met meer lengte en vooral meer gewicht dan Boyd Kooy ging hij het gevecht aan met het blok beton dat bij GVAV al jaren centraal achterin speelt. Bijna elk duel tussen de twee eindigde met een fluitsignaal. In de 86e minuut was Jansen succesvol – Kooy beging de overtreding op hem binnen het strafschopgebied. Youri Kleve klaarde de klus vanaf de penalystip (1-1).
De ploeg die gelijkmaakt, heeft vaak een psychologisch voordeel en kan er dan nog overheen gaan. Een overtreding op het middenveld onmiddellijk na de aftrap zou Stadspark echter flink opbreken. Ramon Nijdam, de speler met de meest zuivere pass bij GVAV, legde de bal precies op het hoofd van Boyd Kooy en die zag zijn kopbal over een aan de grond genagelde keeper Arne Wilpshaar in de verre hoek verdwijnen (2-1).
Zo begon een superspannende slotfase. Stadspark probeerde met elke bal Ennio Jansen te bereiken maar die kon daar verder geen beslissend voordeel meer uithalen. In de derde minuut van de blessuretijd had Ingmar Liezenga de wedstrijd in het slot kunnen gooien maar van een kleine 30 meter afstand schoot hij de bal naast het lege doel. Na exact zes minuten extra tijd floot de prima leidende scheidsrechter René Broekman af en kon GVAV zich de terechte winnaar van dit duel noemen.
In de derde periode is Hoogezand nu koploper met vijf zeges en heeft GVAV vier overwinningen en één nederlaag staan. Hoogezand komt later nog bij GVAV op bezoek zodat de derde periodetitel voor GVAV nog steeds binnen bereik is.

GVAV-Rapiditas – SC Stadspark 2-1 (1-0)

Scoreverloop: 9. Joël de Jong 1-0. 86. Youri Kleve 1-1. 87. Boyd Kooy 2-1.
Arbiter: René Broekman.
Toeschouwers: 140.
Geel: Rowin Liefers, Remco Molenaar, Ingmar Liezenga (GVAV). Gerrel Fernand (SC Stadspark).
Man of the match: Remco Molenaar.
Pupil van de week: Jermaine Pemberton.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Rowin Liefers , Boyd Kooy, Ramon Nijdam, Lars Brouwer, Arco Bartelsman, Leon Knol, Joël de Jong (76. Dion Paapst), Junior Fanny Cisse, Roy Nijdam (60. Ingmar Liezenga), Patrick Venema (86. Ricardo Postema).

Peize – Asser Boys 1-3. LSC 1890 – Forward 12-2. St. Annaparochie – Gomos 0-3. Amicitia VMC – Oerterp 0-6. DTD – Roden 1-2. MKV’29 – Hoogezand 0-3.
Het aantal tegendoelpunten van Forward is nu exact 100.