Asser Boys 1 (zon)

2 - 1

Mannen, 1, 2e klasse K

22 april 2018 14:00

20180422 – Een dramatisch slecht spelend GVAV-Rapiditas verloor zondag terecht met 2-1 bij Asser Boys.

In de dertiende minuut miste Ingmar Liezenga een strafschop. Onmiddellijk na de rust schoot Roy Nijdam de Stadjers op voorsprong (0-1). Nadat ook Asser Boys een strafschop gemist had, maakte Justin Smeenge de 1-1 in de 57e minuut. Kort voor tijd maakte René Westerveen de winnende treffer (2-1).
Op 6 mei gaat GVAV-Rapiditas naar Roden om de tweemaal wegens winterse omstandigheden afgelaste wedstrijd in te halen.

In de eerste 25 minuten werd Asser Boys overlopen door GVAV. Ondanks dit overwicht oogde GVAV niet heel erg scherp en dat kwam tot uiting toen Ingmar Liezenga in de dertiende minuut een penalty miste. Datzelfde had hij ook al gedaan in de thuiswedstrijd tegen Asser Boys. Na vijf genomen strafschoppen tot nu toe dit seizoen staat hij op tweemaal raak en driemaal gemist.
Asser Boys kreeg langzamerhand het gevoel dat er mogelijkheden lagen tegen GVAV en dat bleek rond het halfuur toen er bovenop de lat gekopt werd, vlak over de lat gekopt werd en Remco Molenaar zich tot het uiterste moest strekken om een voorsprong voor de Assenaren te voorkomen. Na de rust kwam GVAV toch op voorsprong. Een strakke voorzet van Ingmar Liezenga werd in de 47e minuut door Roy Nijdam binnen getikt (0-1). Uw verslaggever was er ondanks deze voorsprong helemaal niet gerust op en het had twee minuten later al 1-1 kunnen staan toen René Westerveen alleen op Remco Molenaar af kon gaan maar de bal huizenhoog over schoot.
In de 54e minuut mocht dezelfde speler aanleggen vanaf de stip nadat Ramon Nijdam binnen de zestien een overtreding had begaan. Ook deze keer mikte Westerveen te hoog. Uit het oogpunt van Asser Boys was er gerechtigheid toen Justin Smeenge in de 57e minuut wel de gelijkmaker produceerde (1-1).
Een hard werkend Asser Boys hield GVAV weg bij het eigen doel en GVAV mocht van geluk spreken dat een goal in de 67e minuut wegens buitenspel afgekeurd werd. In de 82e minuut was er weer een geweldige redding van Remco Molenaar. In de 86e minuut gebeurde dan toch wat er de hele tweede helft al aan zat te komen. De onvermoeibare René Westerveen maakte nu wel de goal die hij al tweemaal eerder had kunnen maken (2-1). Een slotoffensief van GVAV leverde alleen nog wat counters op voor Asser Boys die verder niet succesvol waren.
Door deze nederlaag heeft GVAV slechte zaken gedaan in de strijd om de derde periodetitel.

Asser Boys – GVAV-Rapiditas 2-1 (0-0)

Scoreverloop: 47. Roy Nijdam 0-1. 57. Justin Smeenge 1-1. 86. René Westerveen 2-1.
Arbiter: H. Mulder.
Toeschouwers: 110.
Geel: René Westerveen, Aneceit Komkep (Asser Boys).
Man of the match: Remco Molenaar.
Pupil van de week: n.v.t.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Rowin Liefers (46. Jaimy Pomstra), Boyd Kooy, Ramon Nijdam, Lars Brouwer, Arco Bartelsman, Leon Knol, Joël de Jong (46. David Belosic), Roy Nijdam, Ingmar Liezenga, Patrick Venema (31. Junior Fanny Cisse).

LSC 1890 – MKV’29 6-0. Oerterp – Roden 3-4. Amicitia VMC – St. Annaparochie 1-4. Forward – Peize 0-7. Gomos – DTD 2-0. Hoogezand – Stadspark 4-0.
Onderin is de eerste beslissing gevallen: Amicitia VMC is veroordeeld tot de nacompetitie. Ervan uitgaande dat MKV’29 en Forward al hun overige wedstrijden nog verliezen, gaan deze twee ploegen op 27 mei (de laatste competitiedag) in hun onderlinge duel uitmaken wie de rechtstreekse degradant wordt.