3 - 5

Mannen, 1, 2e klasse K

20 mei 2018 14:00

20180520 – GVAV-Rapiditas won zondag met 3-5 bij en van Amicitia VMC.

In de zesde minuut opende Patrick Venema de score (0-1). Brian Drevel maakte in de dertiende minuut gelijk (1-1). In de 63e en de 68e minuut zette Roy Nijdam GVAV-Rapiditas op een 1-3 voorsprong. In de 75e en de 84e minuut zorgden Wesley Elzer en Gerwin Meijerink voor een 3-3 tussenstand. In de 87e en de 90e minuut bepaalden Patrick Venema en Leon Knol de eindstand op 3-5.
Peize, Hoogezand, Roden èn GVAV-Rapiditas hebben alle vier nog kans om de derde periodetitel te bemachtigen. GVAV-Rapiditas moet dan volgende week op de laatste competitiedag in elk geval winnen van Roden en is afhankelijk van de resultaten in twee andere wedstrijden.

GVAV trad aan zonder Boyd Kooy (nog niet voldoende hersteld van een blessure en daarom ook gespaard voor komende zondag), Arco Bartelsman (geschorst) en Ingmar Liezenga. Dion Paapst (nog A-junior) stond centraal achterin en Ramon Nijdam stond centraal op het middenveld.
GVAV-trainer Jacob Bosman zei vooraf: ‘Laten we er een leuke wedstrijd van maken.’ Het al tot de nacompetitie voor lijfsbehoud veroordeelde Amiticia en GVAV maakten er een open wedstrijd van. De meest opvallende speler bij Amicitia was de snelle Gilbert van der Sluis die Jaimy Pomstra geregeld zijn hielen liet zien en in de vierde minuut de bal maar net naast mikte. In de zesde minuut was het wel raak aan de andere kant. Na een corner was er een assist van Dion Paapst op Patrick Venema die met een omhaal de 0-1 liet aantekenen.
De concentratie bij GVAV was niet groot genoeg om te voorkomen dat Amicitia hierna de beste kansen kreeg. In de dertiende minuut zorgde Brian Drevel met een strak schot voor de gelijkmaker (1-1). GVAV had de wind mee en speelde nogal eens de lange bal die onveranderlijk een prooi was voor Sebas Ribbers in de goal bij Amicitia.
Na de rust werd er door GVAV beter gecombineerd en Roy Nijdam was kort na elkaar tweemaal succesvol (1-2 en 1-3). Amicitia weigerde te capituleren en in de 75e minuut was er een prachtige pegel van Wesley Elzer (2-3). Laatste man Gerwin Meijerink ging mee naar voren en maakte in de 84e minuut de 3-3.
Amicitia wilde nog meer en daardoor vielen er achterin gaten die werden opgevuld door Patrick Venema (3-4) en Leon Knol (3-5). De meeste meters bij GVAV werden gemaakt door Junior Fanny Cisse die regelmatig werd gelanceerd en met zijn snelheid heel gevaarlijk was. Het was een wonder dat hij niet tot scoren kwam.
Roy Nijdam is met zijn twee doelpunten van vandaag op 25 doelpunten gekomen voor GVAV 1 en heeft zijn eerste ster behaald op Voetbalnederland.nl (https://www.voetbalnederland.nl/clubnieuws.html?a=2&r=3243015).

Onderin is de uitkomst van het duel tussen MKV’29 en Forward bepalend voor wie rechtstreeks uit de tweede klasse zal degraderen. Forward heeft aan een gelijkspel genoeg om als herkanser aan de nacompetitie deel te mogen nemen.
Bovenin zijn er maar liefst vier ploegen die de derde periodetitel kunnen bemachtigen. De relevante wedstrijden zijn Gomos – Peize, DTD – Hoogezand en GVAV – Roden.
Als Gomos als kampioen ook de derde periodetitel pakt, dan gaat de derde periodetitel naar de hoogst geklasseerde ploeg die nog geen periodetitel heeft. Dat kan GVAV zijn als het zelf wint van Roden en Hoogezand bij DTD niet verder komt dan een gelijkspel. In de vele andere scenario’s heeft Peize de kans om de derde periodetitel rechtstreeks te bemachtigen, heeft Hoogezand de kans om de derde periodetitel te bemachtigen en ook kans om als hoogst geklasseerde ploeg zonder periodetitel te eindigen. Voor Roden geldt, net als voor GVAV, alleen het laatste.

Amicitia VMC – GVAV-Rapiditas 3-5 (1-1)

Scoreverloop: 6. Patrick Venema 0-1. 13. Brian Drevel 1-1. 63 en 68. Roy Nijdam 1-2 en 1-3. 75. Wesley Elzer 2-3. 84. Gerwin Meijerink 3-3. 87. Patrick Venema 3-4. 90. Leon Knol 3-5.
Arbiter: Jos Boerema.
Toeschouwers: 60, waarvan ongeveer 40 van GVAV.
Geel: geen.
Man of the match: Patrick Venema.
Citaat van de dag: Denise de Vries, maar helaas is dit citaat niet publiceerbaar.
Pupil van de week: n.v.t.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Jaimy Pomstra (80. Rowin Liefers), Dion Paapst, Daniël de Vries, Lars Brouwer, Leon Knol, Ramon Nijdam (70. David Belosic), Joël de Jong (62. Ricardo Postema), Patrick Venema, Roy Nijdam, Junior Fanny Cisse.

Oerterp – LSC 1890 7-1. Roden – Stadspark 5-0. Asser Boys – DTD 3-1. Forward – St. Annaparochie 1-8. Gomos – MKV’29 5-0. Hoogezand – Peize 0-3.