2 - 0

Roden 1 (zon)

Mannen, 1, 2e klasse K

27 mei 2018 14:00

20180527 – GVAV-Rapiditas won zondag de laatste competitiewedstrijd met 2-0 van Roden.

In de achtste minuut maakte Boyd Kooy de 1-0. Tot de veertigste minuut was GVAV-Rapiditas de virtuele winnaar van de derde periode. Toen begon Hoogezand te scoren tegen DTD en raakte de derde periode buiten bereik van de Groningers. De enige kans voor Roden was een overwinning op GVAV-Rapiditas maar de ploeg kon geen van de kansen benutten. In de slotminuut maakte Mario Dangue Queta de 2-0.

Peize, Hoogezand, Roden èn GVAV waren de vier ploegen die nog kans hadden de derde periodetitel te bemachtigen. GVAV kon deze periodetitel bemachtigen door zelf te winnen van Roden, waarbij Peize niet mocht winnen van Gomos en Hoogezand niet verder mocht komen dan een gelijkspel bij DTD.
In het eerste gedeelte van de eerste helft wekte Roden niet de indruk dat er een prijs te behalen was. Een fraaie omhaal van Arco Bartelsman in de zevende minuut ging maar net naast. Een minuut later was het wel raak. Nadat de bal een paar maal was geraakt na een corner, schoot Boyd Kooy de bal binnen (1-0).
Pas na een halfuur kwam Roden op gang. Enrico Wardenier had echter zijn dag niet. Een dikke kans leverde een slap rolletje op dat naast ging. Even later moest Arco Bartelsman de bal van de doellijn halen na een inzet van diezelfde speler. Op slag van rust kreeg Wardenier nog een mooie kans maar ook nu was hij niet doeltreffend.
Hoogezand had in de laatste vijf minuten van de eerste helft tegen DTD drie goals gemaakt en daardoor was de kans op de derde periodetitel verkeken voor GVAV-Rapiditas maar nog niet voor Roden. Omdat Peize tegen Gomos niet op voorsprong kon komen, zou Roden bij een overwinning op GVAV-Rapiditas de Hoogezandsters nog voorbij kunnen streven.
Roden ging dan ook massaal naar voren en in de 69e minuut waren er twee grote kansen op een doelpunt maar was te zien waarom de afscheid nemende Remco Molenaar steeds eerste keus was in het doel bij GVAV. Na een kans voor GVAV via Leon Knol was Vincent van Santen voor Roden niet gelukkig met een schot tegen de lat.
In de slotfase was er nog een flinke scrimmage voor de GVAV-goal maar ook nu lag er steeds weer iemand in de weg. In de blessuretijd was GVAV eindelijk succesvol uit een counter – van dichtbij kon Mario ‘Ballotelli’ DangueQueta de bal binnen tikken.
Bij het etentje na afloop, verzorgd door shirtsponsor Hasret Döner Kebab, werden er nog prijzen uitgereikt. De meest waardevolle spelers uit de eerste en tweede selectie waren Rowin Liefers en keeper Bas Teisman. Het talent van het jaar was Joël de Jong. Dit keer waren er twee spelers van het jaar: de middenvelders Arco Bartelsman en Leon Knol.

GVAV-Rapiditas – Roden 2-0 (1-0)

Scoreverloop: 8. Boyd Kooy 1-0. 90+2. Mario Dangue Queta 2-0.
Arbiter: J.M. Ottens.
Toeschouwers: 125.
Geel: Enrico Wardenier, Rutger van der Laan (Roden).
Man of the match: Leon Knol.
Citaat van de dag: geen.
Pupil van de week: het zoontje van Mario Dangue Queta.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Ramon Nijdam, Boyd Kooy, Daniël de Vries, Lars Brouwer (38. Jaimy Pomstra), Leon Knol, Ramon Nijdam, Joël de Jong, Patrick Venema (81. Mario Dangue Queta), Roy Nijdam (58. Ingmar Liezenga), Junior Fanny Cisse.

Overige uitslagen

Peize – Gomos 3-3. LSC 1890 – Amicitia VMC 10-1. St. Annaparochie – Oerterp 3-6. DTD – Hoogezand 0-5. MKV’29 – Forward 1-1. Stadspark – Asser Boys 6-1.
Amicitia en Forward zijn herkansers in de nacompetitie voor lijfsbehoud.