d' Olde Veste'54 JO11-1

Onder 11, JO11-1, 1e klasse 01

18 november 2017 9:45

Opstelling

Vandaag ontvangt de o11-1 D' Olde Veste: een team uit Steenwijk dat zich net als GVAV de laatste weken heeft moeten meten met de koplopers uit onze competitie. We doen dat met acht spelers: Rojairo is er vandaag niet bij.
De uitslagen van de voorafgaande wedstrijden zijn lichtjes in ons voordeel (iets minder tegendoelpunten) ,  dus vooraf is er hoop dat een resultaat mogelijk moet zijn. En dat komt er ook, maar dan voor beide partijen: een soms gezapige, soms (veel te) ruwe en op het laatst choatische pot is vooral een prooi voor de beide keepers en eindigt zoals het begonnen is: 0-0.

Vlak voor de wedstrijd laat de herfst zich even flink gelden. Het regent korte tijd met overtuiging en de net opgewarmde spieren lijken gelijk weer af koelen. Misschien verklaart dat ook wel de eerste paar minuten van deze wedstrijd: terwijl de regen stopt zien we een achteruit voetballend GVAV, waar uw o11-1 anders juist zo graag de aanval zoekt.  De tegenstander stoort waar mogelijk, maar komt ook niet echt tot een schot. Pas na een minuut of tien komt er wat vuur in de wedstrijd als Matthias met een mooie steekbal alleen voor de keeper wordt gezet, maar zijn inzet mist helaas doel. Wel wordt er vanaf dit moment wat feller gestreden, maar dat vertaalt zich vooral in een groot aantal overtredingen en overtredinkjes van onze mannen: de wedstrijd wordt er niet echt spannender van. Vermeldenswaardig uit de eerste helft is verder nog een bekeken 'legje' van Matthias op Riemer, maar het schot dat daar op volgt waait bij de goal weg.

De tweede helft heeft GVAV de (stevige) wind mee en komen de geel-blauwe bezoekers nog maar zelden bij verdedigers Damian, Rai (en later ook nog Matthias en Richaino) of keeper Joost in de buurt. Aan de andere kant van het veld heeft zijn vakgenoot het behoorlijk wat drukker: schoten en intikkers van Bilal, Rai, Senna en Richaino dwingen hem tot prachtige reddingen (al-dan-niet met behulp van het houtwerk), maar meer dan een flinke serie corners houdt GVAV daar niet aan over. Ook hij houdt zijn doel leeg.
Naar het einde van de pot toe wordt het spel van beide kanten steeds chaotischer en ontstaan er kansjes aan beide kanten. De grote finale is echter voor de bezoekers: in letterlijk de allerlaatste seconden tikt onze keeper in een uiterste reflex een inzet die iedereen al als goal telde uit het doel en blijft de brilstand op het scorebord: eindstand 0-0.