GVAV-Rapiditas start met nederlaag tegen Noordster

Noordster 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 2e klasse L

6 september 2015 14:00

Bouw, J.W.

20150906 – De hernieuwde kennismaking van GVAV-Rapiditas met de tweede klasse was geen onverdeeld succes. Noordster trok met 0-2 aan het langste eind.
In de blessuretijd van de eerste helft maakte Rick Lange de 0-1. In de blessuretijd van de tweede helft maakte Mark Wever de 0-2.
Er was een rode kaart (tweemaal geel) voor Ramon Nijdam van GVAV-Rapiditas.

In de eerste helft was Noordster de betere ploeg, die ook wat gemakkelijker voetbalde. Remco Molenaar kon zich met enkele knappe reddingen onderscheiden. Op slag van rust kreeg Ramon Nijdam voor een volstrekt onschuldige overtreding zijn tweede gele kaart. Uit de scrimmage na de bijbehorende vrije trap wist Rick Lange de bal in het doel te prikken (0-1).
Na de rust was niet te zien dat GVAV met tien man speelde, maar werden er geen grote kansen gecreëerd. Bij enkele uitvallen was Noordster wel heel gevaarlijk maar ook nu stond Remco Molenaar weer op zijn post. Wel liep hij vlak voor tijd weer tegen een onnodige gele kaart aan.
In de blessuretijd trok Remco mee naar voren toen GVAV de vermoedelijk laatste vrije trap van de wedstrijd mocht gaan nemen. De bal kwam echter toch bij Noordster terecht en daardoor kon Mark Wever van grote afstand de bal in het verlaten doel schieten (0-2).
Volgende week gaat GVAV op bezoek bij Roden.

GVAV-Rapiditas – Noordster 0-2 (0-1)

Scoreverloop: 45+1. Rick Lange 0-1. 90+2. Mark Wever 0-2.
Arbiter: J.W. Bouw.
Geel: Boyd Kooy, Remco Molenaar (GVAV).
Rood: Ramon Nijdam (2x geel).
Man of the match: Arco Bartelsman.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Ramon Nijdam, Daniël de Vries (80. Mitchell van Dijken), Boyd Kooy, Lars Brouwer, Serdan Bayrak, Anne Bandsma (50. Dennis Veenstra), Arco Bartelsman, Roy Nijdam, Ingmar Liezenga (60. Patrick Venema), Rashid Conquet.

Dalen – GRC Groningen 2-3. ZNC – Actief 1-2. Amicitia VMC – Annen 3-4. Groninger Boys – Roden 2-2. Titan – Peize 2-1. Valthermond – Helpman 3-1.