GVAV-Rapiditas 1

Mannen zondag, 1, 2e klasse L

13 september 2015 14:00

Tanja, PJ

20150913 – Roden – GVAV-Rapiditas was een wedstrijd met twee gezichten, die terecht eindigde in 3-3.

In de eerste helft liep Roden via René de Vries, Rick ter Arkel en Robin van der Tuin uit naar 3-0. Na de rust trok een herboren GVAV-Rapiditas de zaak weer in evenwicht met doelpunten van Rashid Conquet, Roy Nijdam en Ingmar Liezenga.

Omdat Arco Bartelsman zich ziek had gemeld en Anne Bandsma voorlopig niet meer kan spelen, bestond het verdedigende middenveld bij GVAV aanvankelijk uit Dennis Veenstra en Ramon Nijdam. Op de een of andere manier lukte het echter niet om greep te krijgen op Roden, dat in de eerste helft oppermachtig was. Ondanks het feit dat GVAV met Daniël de Vries en Boyd Kooy ook lengte achterin heeft, had men het bijzonder moeilijk met de boomlange René de Vries. In de 11e minuut liep Rutger van der Laan op knappe wijze weg bij Mitchell van Dijken en de voorzet werd door de vrijstaande René de Vries heel eenvoudig ingekopt (1-0).
In de 23e minuut kon ook Rick ter Arkel vrij inkoppen en zo stond het al snel 2-0. Dankzij enkele knappe reddingen van Remco Molenaar duurde het tot de 35e minuut voordat de derde goal viel. Ditmaal was Robin van der Tuin succesvol voor de Rodenaren (3-0). Dat de schade met de rust niet groter was, was ook te danken aan de zoals gebruikelijk warrig fluitende scheidsrechter Tanja, die een loepzuivere goal van Roden afkeurde wegens het aanvallen van de keeper hoewel daar ook volgens de neutrale kijkers geen sprake van was.
Iedereen die de eerste helft gezien had, rekende erop dat Roden in de tweede helft zou uitlopen naar 6 of 7-0. Het tegendeel was het geval. Al na één minuut schoot Freddy van der Velde van Roden tegen de eigen doelpaal en dat was de voorbode van meer onheil voor Roden. Uit een wat rommelige situatie schoot Rashid Conquet de bal achter Tarick Kalfsbeek, de 15-jarige doelman van Roden (3-1).
Zes minuten later was het goed doorzetten van Roy Nijdam die de 3-2 liet aantekenen. Er waren nu kansen over en weer. Daniël de Vries had de 3-3 op zijn schoen maar de bal ging naast. In de 75e minuut had René de Vries het duel in het voordeel van Roden kunnen beslissen maar voor een geheel leeg doel staande, schoot hij de bal hoog over.
Een succesvolle vrije trap van Ingmar Liezenga in de 83e minuut betekende de 3-3. Hoewel het in de tweede helft vooral kick and rush was met veel lange ballen van GVAV-zijde, werd er echter gestreden voor elke meter en dat zou het aanknopingspunt moeten zijn voor de volgende wedstrijd, waarin mededegradant Dalen op bezoek komt op Sportpark Kardinge.

Roden – GVAV-Rapiditas 3-3 (3-0)

Scoreverloop: 11. René de Vries 1-0. 23. Rick ter Arkel 2-0. 35. Robin van der Tuin. 51. Rashid Conquet 3-1. 57. Roy Nijdam 3-2. 83. Ingmar Liezenga 3-3.
Arbiter: P.J. Tanja.
Geel: Ramon Nijdam, Boyd Kooy, Remco Molenaar (GVAV).
Man of the match: Remco Molenaar.
Citaat van de dag: Jacob Bosman.
Toen Dennis Veenstra enigszins geblesseerd ogende naar de bank keek, kreeg hij van Jacob Bosman te horen: ‘Het is nog geen tijd voor een publiekswissel!’
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Mitchell de Vries (25. Thom Rijzinga), Daniël de Vries, Boyd Kooy, Lars Brouwer, Ramon Nijdam, Dennis Veenstra (75. Johan Brokaar), Roy Nijdam, Ingmar Liezenga, Patrick Venema, Rashid Conquet.

Annen – Dalen 0-1. GRC Groningen – Titan 1-1. Peize – ZNC 4-1. Noordster – Valthermond 7-1. Actief – Amicitia VMC 2-3. Helpman – Groninger Boys 2-2.