5 - 0

Asser Boys 1 (zon)

Mannen, 1, 2e klasse K

3 december 2017 14:00

20171203 – GVAV-Rapiditas stuurde zondag Asser Boys met een 5-0 nederlaag naar huis.

In de eerste helft was GVAV-Rapiditas superieur en kwam de ploeg door Junior Fanny Cisse, Ingmar Liezenga, Arco Bartelsman en nogmaals Junior Fanny Cisse op 4-0. Na de rust kwam ook de vijfde treffer op naam van Junior Fanny Cisse.
Volgende week gaat GVAV-Rapiditas op bezoek bij het altijd lastige Roden dat vandaag op eigen veld met 0-2 verloor van Oerterp.

GVAV had, voor zover we weten, nog nooit eerder in competitieverband tegen Asser Boys gespeeld. De kennismaking zal de Assenaren niet zo best zijn bevallen want ze werden vanaf de eerste seconde stevig onder druk gezet. Al in de zesde minuut ging het fout toen keeper Marvin Bodde de bal na een van de vele voorzetten van Patrick Venema niet onder controle kon krijgen en Junior Fanny Cisse van dichtbij de openingstreffer voor zijn rekening kon nemen (1-0).
In de 15e minuut was het wederom een voorzet van Patrick Venema die Arco Bartelsman echter niet kon bereiken omdat deze onderuit getrokken werd. Marvin Bodde wist de penalty van Ingmar Liezenga echter te keren. Enkele minuten later kreeg Liezenga wederom een grote kans toen hij alleen op Bodde af kon gaan, maar deze keer ging zijn inzet naast de goal. In de 24e minuut mocht hij het nog eens overdoen en deze keer ging de bal er wel in (2-0).
In de 28e minuut kon het allereerste kansje voor Asser Boys genoteerd worden. Justin Smeege wist over de achterlijn het doel van GVAV tot op een meter of drie te naderen maar zijn inzet werd gekeerd door Remco Molenaar. In de 36e minuut en de 39e minuut waren het alweer voorzetten van Patrick Venema die de opgekomen Arco Bartelsman bereikten. De eerste mogelijkheid belandde recht in de handen van de keeper maar bij de tweede mogelijkheid was het wel raak (3-0).
In de 42e minuut was er nog een mogelijkheid voor Asser Boys. De uitgelopen Remco Molenaar miste de bal maar Justin Smeege raakte zover uit de goede richting dat hij niet in staat was een doeltreffend schot af te leveren. Toen iedereen al aan de rust dacht, kreeg Junior Fanny Cisse de gelegenheid zijn tweede goal van de dag te maken (4-0).
In de tweede helft nam GVAV gas terug en Asser Boys had twintig minuten lang een overwicht dat niet tot uitgespeelde kansen leidde. Bij een counter van GVAV in de 65e minuut stond Ingmar Liezenga weliswaar buitenspel maar de bal belandde bij Junior Fanny Cisse die zijn derde kon maken (5-0). Hiermee was de wedstrijd definitief gespeeld.
Een bijzonder moment was er in de 84e minuut toen de reeds 34-jarige Onno Molenaar (broer van keeper Remco Molenaar) zijn debuut in het eerste elftal mocht maken. De bijdrage van Onno, normaal spelend in het derde, bleef echter beperkt tot een voorzet waarover hij naar eigen zeggen te lang kon nadenken.
Tussen 15.45 en 16.15 uur stond GVAV vandaag op de eerste plaats. Gomos verloor in de laatste minuut van DTD en Stadspark begint altijd pas om 14.30 uur en stond op een zeker moment wel met 1-2 achter maar wist uiteindelijk Hoogezand met 4-2 te verslaan.

GVAV-Rapiditas – Asser Boys 5-0 (4-0)

Scoreverloop: 6. Junior Fanny Cisse 1-0. 24 Ingmar Liezenga 2-0. 39. Arco Bartelsman 3-0. 45+1. Junior Fanny Cisse 4-0. 65. Junior Fanny Cisse 5-0.
Arbiter: W.L. Stoetman.
Toeschouwers: 80.
Geel:  Willard Bouwmeester, Rick Abbas (Asser Boys).
Man of the match: Junior Fanny Cisse.
Pupil van de week: Brent Hajrullahu.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Jaimy Pomstra, Boyd Kooy (79. Nick Elderman), Daniël de Vries, Ramon Nijdam, Arco Bartelsman, Joël de Jong, Leon Knol, Junior Fanny Cisse (65. Ricardo Postema), Ingmar Liezenga (84. Onno Molenaar), Patrick Venema.

Roden – Oerterp 0-2. Stadspark – Hoogezand 4-2. Peize – Forward 10-1. St. Annaparochie – Amicitia VMC 6-1. DTD – Gomos 2-1.MKV’27 – LSC 1890 0-3.
Na 67 wedstrijden (drie afgelastingen) is er in deze competitie nog steeds maar zesmaal gelijkgespeeld.