40'
Assist: Bilal Soussi

20 januari 2018 10:00

Opstelling GVAV-Rapiditas JO11-1

Op deze ijzige winterochtend glibbert een bijna voltallig jo11-1 (Rojairo heeft helaas andere verplichtingen) naar het zuiden van de stad, om het daar aan de rand van het stadspark op te nemen tegen  de o11-1 van Velocitas. De tegenstander is een oude bekende: aan het begin van het seizoen werd in een  eerder oefenwedstrijd al eens kansloos verloren (9-2) van deze ploeg.  Hoewel ook vandaag de winst voor de thuisploeg is krijgen we toch een hele andere wedstrijd te zien. Op een uiteindelijk 'fatale' periode van 10 minuten in het begin van de 2e helft na zet GVAV een sterke pot neer en verdient meer dan eindstand biedt: na 50 minuten vrieskou trotseren en keihard werken toont het scorebord 4-3.

Het verschil met de vorige wedstrijd tussen deze ploegen is gelijk vanaf de aftrap al te zien. Waar de groen-witten van het zomer nog schijnbaar moeiteloos de hele wedstrijd lang richting onze keeper combineerden zijn het nu onze helden die gelijk de aanval zoeken. Tot echte kansen leidt dat echter niet en na pakweg 10 minuten is het steeds verder naar voren spelende middenveld zelfs de direkte inleiding voor de 1e tegengoal. GVAV hergroepeert zich na deze tegenslag en gaat tot aan het rustsignaal door met aanvallen, maar helaas zonder te scoren. Ruststand 1-0.

De tweede helft begint als gezegd dramatisch. Velocitas zoekt en vindt de combinaties en onze mannen hebben daar weinig weerwoord op: al na 1 minuut verdwijnt een slecht uitverdedigde bal in ons doel.  Als Riemer even later van enige afstand scoort (2-1) lijkt de spanning weer even terug in de wedstrijd, maar een misverstand in de verdediging (3-1) en een prima uitgevoerde counter (4-1) nemen die snel al weer weg. Een uitslag als een paar maanden geleden lijkt zich aan te kondigen...
Des te opmerkelijker dat de blauw-wit-roden zich weten te herpakken! Opeens is het vertrouwen er weer, worden duels gewonnen, prachtige snelle combinaties opgezet, passes van de tegenstander onderschept en spelen we weer bijna de hele tijd richting de keeper van Velocitas. Matthias scoort 2x, maar het blijkt helaas net niet genoeg: de tijd is op en de eindstand blijft hangen op 4-3.

Ondanks dat de eindstand een klein verlies toont is er overduidelijk winst geboekt: waar deze tegenstander een paar maanden geleden een maatje te groot was toont de o11-1 zich vandaag op zijn minst gelijkwaardig. Met de eerdere (oefen)winst tegen GRC erbij alle reden om uit te kijken naar komende zaterdag als we in een nog oefenpot weer een groen-witte tegenstander hebben, maar dan van HFC uit Hoogkerk.