47'

2e klasse 12

17 februari 2018 9:45

Opstelling

Deze morgen treedt uw o11-1 aan tegen Loppersum: dragers van misschien wel het fraaiste clubtenue van stad en ommeland en net als wij vers gedegradeerd uit de 1e klasse. Het is koud op Kardinge, maar windstil, droog en met een bleek zonnetje, dus gegeven de tijd van het jaar eigenlijk prima weer om eens een leuke pot te voetballen.  Na de grote overwinning vorige week zou deze tegenstander wel eens een wat grotere uitdaging kunnen zijn en dat blijkt het uiteindelijk ook te kloppen: na 50 minuten stug doorbikkelen blijft de teller uiteindelijk op 7-2 staan, ondanks dat de bal bijna de hele wedstrijd dezelfde (voor ons goede) kant op rolt.

De wedstrijd begint zoals al wel vaker is gebeurd dit seizoen: GVAV valt aan en de tegenstander scoort uit de eerste de beste gelegenheid, een in eerste instantie weggewerkte corner deze keer. Een tegenslag die effect lijkt te hebben op het spel van onze helden: waar we als toeschouwers vorige week werden getracteerd op flitsend combinatiespel en snelle omschakelingen proberen we nu met de bal opdrijven en andere solo acties het doel van de stug verdedigende Lopsters te bereiken. Dat lukt af en toe en brengt de stand bij rust op 3-1. De tegenstander ruikt echter kansen en...

Scoort gelijk aan het begin van de tweede helft! Een prima counter bereikt de helemaal vrij gelaten spits van de paars-roden en die maakt oog in oog met de laat uit zijn doel gekomen Joost geen fout: 3-2. Onze keeper leert overigens wel van de situatie: soortgelijke problemen in de verdediging worden de rest van de wedstrijd nog een paar keer prima door hem opgelost.
Ook de rest van onze blauw-witten lijken iets meer grip op het potje te hebben gekregen. Loppersum vecht voor wat het waard is, maar combinaties tussen Riemer, Bilal, Owen, Richaino en Rojairo, sterk instappen en overnemen van Matthias en de ten opzichte van de eerste helft sterk verbeterde opbouw via Rai en Damian maken dat onze gasten voor het grootste gedeelte van de tijd  achter de bal aan moeten. Dat doen ze met overtuiging, maar het kan niet voorkomen dat GVAV nog 4x scoort, eindstand 7-2, waarbij niet onvermeld mag blijven dat één van die 4 goals het eerste competitie doelpunt van onze 'stofzuiger' Damian is. Gefeliciteerd!