GVAV MO19 haalt ongeslagen kampioenschap binnen door 5-1 zege op Noordpool

Julia Postma (afstandschot)
30'

1e klasse 03

12 mei 2018 12:30

15 mei 2018 - GVAV MO19 speelt op het hoofdveld tegen Noordpool MO19. Bij winst kan het kampioenschap worden gevierd. De meiden krijgen de opdracht mee om vooral hun eigen spelletje te spelen. Het is warm en de kampioenswedstrijd legt onbewust druk op  de ploeg.

In de 17e minuut een strafschop. Wie durft? Julia P gaat doelbewust op zoek naar de bal en schiet GVAV op voorsprong. Noordpool wint echter te veel duels en komt terug in de wedstrijd. Drinkpauze: een welkome time-out om even de puntjes op de i te zetten. GVAV speelt na deze time-out veel zorgvuldiger en komt in de 30ste minuut door een afstandsschot van Julia P opnieuw op voorsprong. Het blijft nog oppassen voor de spaarzame tegenstoten van de snelle spitsen van Noordpool. De verdediging is echter alert, zodat de rust met een 2-1 voorsprong wordt bereikt.

In de tweede helft wordt de druk van GVAV MO19 groter. Hoe lang zal Noordpool stand houden?  Fleur schiet in kansrijke positie naast en pas in de 67ste minuut schiet Tjaltje de bevrijdende 3-1 binnen. Het verzet van Noordpool begint langzamerhand te breken en in de 75ste minuut scoort Tjaltje opnieuw. GVAV begint steeds makkelijker te combineren en af en toe lijkt er sprake van galleryplay. De laatste treffer van de thuisclub is een typische MO19-goal; al tikkend en combinerend wordt Fleur vrij voor de keeper gespeeld en zij bepaalt de eindstand op 5-1. Het kampioenschap is binnen en na het laatste eindsignaal wacht een heerlijke ijstaart: een dankbare prooi bij deze temperaturen.