5 - 2

GVAV-Rapiditas JO10-3

1e klasse 02

21 april 2018 9:00

De vierde wedstrijd in deze tweede helft van het seizoen. Hoewel sommigen van ons bij het debuut
in de eerste klasse nog dachten dat we wekelijks met minstens 13-1 van het veld zouden worden
geschoffeld, staan we er heel aardig voor met twee keer winst en één keer gelijk spel op zak. De
hoogste tijd dus voor weer eens een leerzame wedstrijd.

Meteen bij de aftrap zit de stemming er goed in. Elnathan creëert met snel en fel spel op de
linkerflank een paar mooie kansen die de Winsumer verdediging meteen goed op scherp zet. Amir
krijgt een lekkere voorzet en schiet de bal net mis. We verdienen er wel een corner mee die zo mooi
wordt genomen door Romano dat hij er, via een speler van Winsum direct in gaat. 0-1. Daar lusten
we er nog wel een paar van. We krijgen de bal direct weer in het bezit. Amir loopt een paar keer
achter elkaar vast op de verdediging, maar wipt de bal dan behendig over zijn opponenten heen en
even lijkt het 0-2 te worden, maar Winsum herovert de bal en voor we het weten krijgen we een
corner tegen en wordt het 1-1.Vanaf dat moment gaat het hard tegen hard (alles in het sportieve
hoor, dat wel). Winsum gooit de bal ver in, maar Ingmar weet hem toch mooi op te vangen en door
te spelen naar Elod. Elod is altijd wel goed voor een goaltje of 2, maar Winsum heeft de boel voor
hun doel potjedicht staan en we komen er niet doorheen. Sterker nog, we krijgen nu met een hele
serie aanvallen te maken. Daar weten we prachtig mee om te gaan. Redouan duikt als een sublieme
kruising tussen Sergio Padt en een dolfijn op elke bal, tot grote vreugde van het uitzinnig juichende
publiek. Sietse, vandaag rechtsachter gepositioneerd, danst om de Winsumers heen met het ene
technische hoogstandje na de andere en Elnathan krijgt het voor elkaar om in zijn eentje drie
Winsumers uit te spelen. We werken zo hard dat we 15 minuten in het spel de tong al op de borst
hebben hangen. Gelukkig organiseert Ingmar slim een kort rustmoment en even later gaan we weer
met evenveel energie als daarvoor verder. Hidde zoekt netjes de ruimte op als het op het
middenveld wat al te druk wordt en Elod doet hetzelfde, maar dan aan de andere kant van het veld.
Slim van deze jongens, want zo laat je het loopwerk aan de tegenstander over en krijg je de bal vrij
eenvoudig daar waar je hem hebben wilt: vlak voor de goal van de tegenstander. Elnathan staat al
klaar en schiet de bal schitterend richting goal, maar het scoort net niet. Winsum scoort nog veel
vaker net niet. Want ondanks het immer prachtige verdedigingswerk van Jean-Neil krijgen ze een
enorme partij prachtige kansen. Vandaag hebben wij evenwel een heel team engeltjes op onze
schouders zitten, want de ballen gaan allemaal net naast. En zo gaan we, na nog een heerlijke actie
van Jean-Neil met 1-1- de rust in.

De rust is altijd zo’n magisch moment. Even ademhalen, een beetje ranja drinken en een scherpe
analyse van Hamdi. Net wat je nodig hebt om de kansen in de tweede helft te doen keren. Winsum
blijkt echter ook een Hamdi te hebben en zo zien we het al gauw 2-1 en 3-1 en 4-1 en zelfs 5-1
worden. Wat is hier loos? Dit zijn we al lange tijd niet meer gewend. We worden er stil van en voor
we het weten zitten we in de laatste minuut van de wedstrijd. We hebben al bijna sip onze tassen
gepakt als daar ineens Romano naar voren komt stormen. De zon richt zijn stralen op onze felle spits
en zo rent hij, vol in de spotlights, naar voren. Met een fenomenale uithaal schiet hij de keeper
onderuit. De bal stuitert terug, keurig op Romano’s rechterslof en met een sierlijke boog legt hij de
bal in de goal. Whoppa! 5-2. Direct fluit de scheidsrechter het eindsignaal en zo gaan we toch nog
met een goed gevoel huiswaarts. Lekker Romano!

En die kerstboom? Dat is een ijzersterk verdedigingssysteem waarbij het middenveld keurig dicht zit.
Vandaag speelden we iets meer volgens het systeem kerstbal. Geeft niks. We hebben nu aan den
lijve ondervonden dat de kerstboom echt beter werkt en daarmee was het dus inderdaad een
leerzame wedstrijd. Precies wat we nodig hadden. Volgende week even rust en daarna mogen we