2 - 4

GVAV-Rapiditas 1

Mannen, 1, Groep 2 19

30 augustus 2015 14:00

20150830 – GVAV-Rapiditas won de derde bekerwedstrijd bij Alteveer met 2-4 maar eigenlijk was dat een gênante uitslag.
Na doelpunten van Roy Nijdam (tweemaal), Arco Bartelsman en Dennis Veenstra stond het 0-4 met de rust. Na de rust was sprake van een wanvertoning van de kant van GVAV-Rapiditas waardoor vierdeklasser Alteveer terug kon komen tot 2-4 door goals van Akpinar en De Wijk en zelfs paal en lat nog nodig waren om een derde tegentreffer te verhinderen.

Het is altijd lastig om geconcentreerd te spelen tegen een ploeg die een paar klassen lager speelt. In de eerste helft was GVAV behoorlijk slordig en na een kwartier had Alteveer zelfs de leiding kunnen nemen maar buiten bereik van Remco Molenaar mikte De Wijk de bal tegen de binnenkant van de paal.
‘Als-ie aan de ene kant niet valt, valt-ie prompt aan de andere kant,’ aldus een oude voetbalwet en zo geschiedde. Een halve minuut later kopte Roy Nijdam de 0-1 binnen. In de 25e minuut kopte Dennis Veenstra de bal uit een corner binnen (0-2). Nadat Roy Nijdam de lat geraakt had, was het even later Arco Bartelsman die voor 0-3 zorgde. Roy Nijdam kon ook de 0-4 op zijn naam schrijven.
Op slag van rust werd Rashid Conquet gevloerd en hij nam de strafschop zelf. De 41-jarige Sander van Duuren wist de bal te pareren en Conquet lepelde de rebound over de lat.
De aanvallers van GVAV stonden wel heel vaak buitenspel maar ook als het vlagsignaal soms niet terecht leek, de meeste keren was het echt wel zo. Zoals elke trainer en elke speler met voetbalinzicht je kan vertellen: een buitenspeler hoeft nooit buitenspel te staan, maar het overkwam Rashid Conquet en Ingmar Liezenga herhaaldelijk. De oplossing is heel erg simpel, want je hoeft niet naar de bal te kijken als het erop lijkt dat deze naar voren gespeeld gaat worden. Aan het geluid van de bal is te horen dat deze gespeeld wordt en dus kan de buitenspeler naar het rijtje verdedigers kijken.
Was het in de eerste helft alleen nog maar slordigheid, in de tweede helft ging er bij GVAV eigenlijk niets meer goed nadat de bal in de 48e minuut nog tegen de lat was geschoten door Rashid Conquet. De modale vierdeklasser Alteveer werkte zich op tot een gelijkwaardige tegenstander. In de 51e minuut probeerde Akpinar het met een heel hoge lob en de bal verdween achter Bas Schilstra die de tweede helft mocht keepen (1-4). In de 73e minuut kreeg De Wijk de nodige vrijheid en het stond opeens 2-4. In de 80e minuut was er een scrimmage voor het GVAV-doel en werd eerst de paal geraakt en in de rebound de lat. Daarna liet GVAV eindelijk weer wat voetbal zien maar bleef de stand verder ongewijzigd.

Alteveer – GVAV-Rapiditas 2-4 (0-4)

Scoreverloop: 16. Roy Nijdam 0-1. 25. Dennis Veenstra 0-2. 34. Arco Bartelsman 0-3. 39. Roy Nijdam 0-4. 51. Akpinar 1-4. 73. De Wijk 2-4.
Arbiter: B. van Dalen.
Geel: Boyd Kooy (GVAV).
Toeschouwers: 77 (waarvan tien in het uitvak).
Man of the match: geen.
Citaat van de dag: geen.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar (46. Bas Schilstra), Ramon Nijdam, Dennis Veenstra, Daniël de Vries, Lars Brouwer, Serdan Bayrak, Arco Bartelsman (46. Boyd Kooy), Roy Nijdam (63. Mitchell van Dijken), Ingmar Liezenga, Patrick Venema, Rashid Conquet.