86'
Yoshi Supriatna (schot)

Groep 1 L114

1 september 2018 17:00

20180901 – GVAV-Rapiditas en vv Groningen maakten er zaterdag met een bizar scoreverloop 5-5 van.

In de eerste helft had GVAV-Rapiditas het heft in handen en liep het tussen 17e en de 33e minuut uit naar een 4-0 voorsprong. Na de rust kwam vv Groningen tussen de 49e en 53e minuut terug tot 4-3. Even later kwam GVAV-Rapiditas op 5-3. In de 84e en de 86e minuut trok vv Groningen de stand gelijk. Komende zaterdag speelt GVAV-Rapiditas op Sportpark Zernike tegen The Knickerbockers.

Bij GVAV-Rapiditas is na het vorige seizoen niemand uit de eerste selectie vertrokken. Mario Dangue Queta is inmiddels weer helemaal fit en met de terugkeer van Patrick Hoving en Rashid Conquet is er sprake van veel concurrentie voor de posities in de spits. Rashid moet nog wel de nodige kilo’s kwijt om weer op zijn vroegere niveau te komen en ook Patrick heeft nog wat meer spelritme nodig.
Nog zonder de gebroeders Nijdam begon GVAV-Rapiditas sterk aan de wedstrijd. Volgens vv Groningen-trainer begon de VVG juist zwak aan de wedstrijd. In de vijfde minuut stelde Joël de Jong de onzeker ogende VVG-keeper Feike Spoor al op de proef met een pegel van afstand. In de 17e minuut was het wel raak. Na een overtreding op David Belosic benutte Boyd Kooy de toegekende strafschop (1-0).
Twee minuten later kon Patrick Hoving na een wat onoverzichtelijke situatie de bal het laatste tikje geven (2-0). In de 27e minuut kan Boyd Kooy uit een hoekschop ongehinderd inkoppen (3-0). In de 33e minuut kwam het mooiste doelpunt van de dag op naam van David Belosic die de bal met een fraaie curve in de bovenhoek liet verdwijnen (4-0).
Aan enkele van de goals was een prachtige actie voorafgegaan van Junior Fanny Cisse die een ware plaag was voor de defensie van VVG. Nog voor de rust was hij bij een counter in een en dezelfde aanval tweemaal ongelukkig in zijn keuze van de voortzetting en ook Arco Bartelsman was nog dicht bij de 5-0.
Na de rust veranderde het beeld van de wedstrijd totaal. Vanwege problemen met zijn hamstring had Boyd Kooy alleen maar de eerste helft mogen spelen. Normaal gesproken zou Ramon Nijdam zijn plaats centraal achterin overgenomen hebben maar die was net terug van vakantie en nog niet beschikbaar. Het centrale duo bestond nu uit de negentienjarige Dion Paapst en de voor Boyd ingevallen Daniël de Vries. Twee goede verdedigers die echter niet gewend zijn om te coachen zoals Boyd doet.
De organisatie was zoek en VVG profiteerde daar volop van. Jasper Ludema en Danny Harms konden kort na elkaar ongehinderd inkoppen en nog weer een minuut later werd de 4-3 gemaakt, waarbij ook de bank van VVG niet gezien had wie hem had gemaakt. GVAV-Rapiditas leek rijp voor de slacht maar vier minuten later bezorgde een onhandige actie van keeper Feike Spoor Junior Fanny Cisse een niet te missen kans. Deze 5-3 bracht wel enige rust bij GVAV-Rapiditas maar de druk van VVG bleef aanhouden. In de 84e minuut beging de ingevallen Mario Dangue Queta een voldstrekt onnodige overtreding net buiten het strafschopgebied. De vrije schop ging tegen de paal en in de daarop volgende situatie maakte oud-GVAV-speler Yoshi Supriata de 5-4. Twee minuten later was dezelfde speler na zwak verdedigen nogmaals succesvol (5-5).
Scheidsrechter Jasper Ottens die enkele keren een onbegrijpelijke beslissing nam, wilde misschien wel graag een winnaar zien want hij liet een niet te verklaren acht minuten extra tijd spelen, waardoor Remco Molenaar in de slotfase nog een paar belangrijke reddingen moest verrichten.

GVAV-Rapiditas – vv Groningen 5-5 (4-0)

Scoreverloop: 17. Boyd Kooy 1-0. 19. Patrick Hoving 2-0. 27. Boyd Kooy 3-0. 33. David Belosic 4-0. 49. Jasper Ludema 4-1. 51. Danny Harms 4-2. 53. Onbekende speler 4-3. 57. Junior Fanny Cisse 5-3. 84 en 86. Yoshi Supriata 5-4 en 5-5.
Arbitraal trio: Jasper Ottens, Egbert Koning, Johan Wesseling.
Toeschouwers: 70.
Geel: Rashid Conquet (GVAV). Wesley Walstra, Erik Lourens (VVG).
Man of the match: Junior Fanny Cisse..
Citaat van de dag: Jaap Jan van der Werf.
Tijdens de wedstrijd liep Jaap Jan (trainer van het tweede elftal) langs de toeschouwers en zag daar Onno Molenaar, aanvoerder van het tweede elftal. Op de vraag van Onno aan Jaap Jan of hij de opstelling voor de wedstrijd van morgen al wist, antwoordde Jaap Jan: ‘Die maak ik eerst aan de spelers bekend!’
Pupil van de week: geen.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Leon Knol, Boyd Kooy (46. Daniël de Vries), Dion Paapst, Rowin Liefers, Joël de Jong, Arco Bartelsman, David Belosic, Rashid Conquet, Patrick Hoving (75. Mario Dangue Queta), Junior Fanny Cisse (67. Ingmar Liezenga).