Groep 1 L114

8 september 2018 17:00

Scheidsrechter

Sam Tyler

20180908 – GVAV-Rapiditas zette zaterdag The Knickerbockers op Sportpark Zernike overtuigend met 3-5 aan de kant.

Na een halfuur opende Patrick Hoving de score (0-1). Even later maakte Martijn Wijsbeek de 1-1. In de 60e minuut maakte Laurens Jan van der Hoef de 2-1. Vijf minuten later was het 2-4 door tweemaal Mario Dangue Queta en eenmaal Ingmar Liezenga. In de 69e minuut kwamen The Knickerbockers terug nog tot 3-4 door Remco de Haas maar drie minuten later bepaalde Arco Bartelsman de eindstand op 3-5.
Komende zondag speelt GVAV-Rapiditas de derde bekerwedstrijd thuis tegen SC Stadspark.

Bij GVAV kreeg Boyd Kooy rust en speelden ook Rashid Conquet en Junior Fanny Cisse niet. Die twee doen zondag met het tweede mee. Ook waren er vandaag nog geen Nijdammen in de selectie.
In het eerste halfuur mochten The Knickerbockers hun keeper Rob Hölscher dankbaar zijn dat het nog 0-0 stond na drie fraaie reddingen op inzetten van Ingmar Liezenga, Patrick Hoving en nogmaals Ingmar Liezenga. Bij de daarop volgende corner raakte Patrick Hoving de bal als laatste aan voordat deze in doel verdween (0-1). Dit is goal nummer 89 van Hoving voor het eerste van GVAV.
Enkele minuten verkeek Remco Molenaar zich lelijk op een hoekschop en kon Martijn Wijsbeek bij de tweede paal ongehinderd inkoppen (1-1). Onmiddellijk na de rust was Mark Meijer dicht bij de 2-1 maar hij schoot in fraaie positie naast. In de 60e minuut maakte Laurens Jan van der Hoef wel de 2-1. In een paar minuten tijd stelde GVAV orde op zaken. Mario Dangue Queta scoorde in de 62e en de 64e minuut (2-3). Na een enorme blunder in de defensie van de Knickerbockers kreeg Ingmar Liezenga een onmogelijk te missen kans (2-4).
Drie minuten later maakte Remco de Haas de 3-4, maar alweer twee minuten later viel de mooiste goal van de dag. Arco Bartelsman speelde binnen het strafschopgebied Mario Dangue Queta in de dekking aan die met een nonchalant halfhoog hakje Arco vrij voor de keeper zette (3-5). Arco moest daarna wel even bij zijn fans aan de zijlijn langs om alle toejuichingen persoonlijk in ontvangst te nemen. Het laatste kwartier van de wedstrijd werd met veel rondspelen en zonder één seconde extra tijd uitgespeeld.

The Knickerbockers – GVAV-Rapiditas 3-5 (1-1)

Scoreverloop: 32. Patrick Hoving 0-1. 35. Martijn Wijsbeek 1-1. 60. Laurens Jan van der Hoek 2-1. 62 en 64. Mario Dangue Queta 2-2 en 2-3. 66. Ingmar Liezenga 2-4. 69. Remco de Haas 3-4. 72. Arco Bartelsman 3-5.
Scheidsrechter: Sam Tyler.
Toeschouwers: 70.
Geel: geen.
Man of the match: David Belosic.
Citaat van de dag: geen.
Pupil van de week: n.v.t.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Leon Knol (46. Jaimy Pomstra), Daniël de Vries, Dion Paapst, Rowin Liefers (46. Lars Brouwer), Joël de Jong, Arco Bartelsman, David Belosic, Ingmar Liezenga, (46. Mario Dangue Queta), Patrick Venema.

Overige uitslag

VV Groningen – Stadspark 2-1.

Gehaktballentest 2018-2019

Een broodje bal bij The Knickerbockers kost 2 euro en een glas bier 80 cent. De bal was stevig maar wat merkwaardig gekruid. De ballen in de bekercompetitie doen buiten mededinging mee bij de test maar deze bal zou een 6,8 gekregen hebben.

Verslag: Jack Schilder (klik hier voor meer informatie)