77'
82'

Groep 1 L114

16 september 2018 14:00

20180915 – GVAV-Rapiditas hoefde zondag niet tot het uiterste te gaan bij de 3-1 overwinning op SC Stadspark.

In de eerste helft kwam GVAV-Rapiditas niet verder dan de 1-0 door Ingmar Liezenga. In de tweede helft leek Youri Kleve met zijn gelijkmaker Stadspark nog enige hoop te geven op een beter resultaat maar kopballen van Patrick Venema en Patrick Hoving zorgden voor de 3-1 eindstand. GVAV-Rapiditas is daarmee voor het eerst in jaren door naar de volgende ronde in het bekertoernooi.
Komende zondag speelt GVAV-Rapiditas voor de competitie voor het eerst in de geschiedenis (?) tegen Olyphia in het Friese Noordwolde.

Bij SC Stadspark zijn veel spelers vertrokken, zodat er een heel ander elftal op het veld stond dan in de vorige competitie. Dat was te merken ook want er ging veel mis met ballen die de zijlijn overgingen en passes die niet aankwamen. GVAV daarentegen speelde heel vlot en ging in de elfde minuut aan de leiding. Leon Knol gaf de voorzet die doorgekopt werd door Patrick Hoving en de trekker werd overgehaald door Ingmar Liezenga (1-0).
Het betere spel van GVAV leidde echter niet tot veel kansen en ook niet tot meer doelpunten. Een mooie voorzet van Rashid Conquet werd door Arco Bartelsman naast geknald. SC Stadspark moest tot de 32e minuut wachten op de eerste mogelijkheid maar een pegel op de goal werd door Remco Molenaar vakkundig onschadelijk gemaakt. In de 38e minuut was er nog een mogelijkheid voor SC Stadspark maar de spits speelde de bal in vrije positie te ver voor zich uit en Remco Molenaar kon de bal gemakkelijk oprapen.
Na de rust zakte het niveau waardoor SC Stadspark iets beter uit de verf kwam dan voor de rust. Youri Kleve maakte in de 56e minuut van dichtbij de 1-1. Hierna leek GVAV weer wakker geworden. Arco Bartelsman trof in de 75e minuut het uitgestoken been van keeper Marnix Hol. Junior Fanny Cisse was met de rust in het veld gekomen maar had vandaag zijn dag niet. Ook toen hij in de 77e minuut alleen op de keeper af kon gaan, lukte het niet. Hij schoot de bal tegen de keeper op en die werd in de rebound door de attent naar binnen gekomen Patrick Venema ingekopt (2-1).
In de 82e minuut maakte Patrick Hoving (doelpunt nummer 90) het karwei af met een klassieke kopbal uit een klassieke voorzet.

GVAV-Rapiditas – SC Stadspark 3-1 (1-0)

Scoreverloop: 11. Ingmar Liezenga 1-0. 56. Youri Kleve 1-1. 77. Patrick Venema 2-1. 82. Patrick Hoving 3-1.
Arbitraal trio: Theo Beijert, Dursun Caglak, Sander Woering.