17'
Assist: Ids Hiemstra

Groep 1 30

8 september 2018 11:00

Midden in wat club-breed wordt beleeft als het 'derbyweekend' (maar liefst 5 selectieteams spelen allemaal dit weekend tegen Be Quick) treedt uw o13-2 vanochtend aan voor haar eigen 'top'wedstrijd: voor de beker worden de (sportieve) degens gekruist met stadsgenoot GRC. Op voorhand een interessant duel: na vorig weekend hebben GVAV en de bezoekers namelijk de beste kaarten in de hand voor winst in de poule en bovendien komen beide ploegen elkaar ook al snel weer tegen in de competitie. Een prima gelegenheid dus om eens te kijken hoever we zelf zijn qua ontwikkeling en alvast een verdere inkijk op hoeveel tegenstand er mag worden verwacht als over twee weken de competitie begint, nadat we eerder in de voorbereiding ook al eens niet geheel onsuccesvol bij ander competitie-genoten Velocitas, WVV en Gorecht in de keuken hebben mogen kijken.

Met een behoorlijk gevulde ziekenboeg (beterschap Riemer, Igor en Parsa!), één voorzichtig weer van een wat langdurigere blessure terug komende speler en slechts één invaller (Guiliano uit de o11-1) beginnen onze helden ook nog eens niet echt optimaal, dus naast het veld is een zekere  spanning zeker te voelen. Gelukkig zijn wel alle geblesseerden aanwezig om hun teamgenoten extra aan te moedigen.

Als om 11 uur de wedstrijd op een winderig, maar gelukkig droog en niet erg koud Kardinge start lijkt van die spanning op het veld bij onze mannen niet veel te zien te zijn. De bezoekers uit Corpus den Hoorn hebben de neiging om erg compact (lees: alles door het midden) te spelen en  de o13-2 speelt daar zeker het eerste kwartier gemakkelijk omheen, met hoofdrollen voor de vleugelspelers Matthias en Sergio, die keer op keer met mooie steekpasses en/of hoge ballen van afwisselend Rai, Ids, Dylen of Willem vanuit het middenveld op avontuur worden gestuurd. De enkele keer dat GRC een aanval weet op te zetten wordt die snel en effectief onderbroken door de zeer solide spelende verdedigers Bjorn, Mads, Damian en Ian, zodat ook in die gevallen de bal al snel weer de (voor ons) goede kant op rolt.
Beloning laat niet lang op zich wachten. Willem zet met (wederom) een prachtige pass Sergio vrij voor de keeper en na 6 minuten is de voorsprong op het veld ook op het scorebord terug te vinden: 1-0. Ook na de vroege goal blijft GVAV aanvallen, maar het zijn de  bezoekers die na pakweg een kwartier met een schot op de lat en even later net naast de beste kansen kunnen laten noteren. De wedstrijd lijkt zelfs wat ten nadele van onze mannen te kantelen, maar als Matthias de bal even later een beetje tegen de verhoudingen in, maar fraai langs de uitstekende GRC keeper werkt (2-0) lijkt het verzet van wit-roden gebroken en tikken we de eerste helft rustig uit.

Van die rust is in de tweede helft helaas weinig meer te zien. GRC zet meer druk (ze moeten wel...) en dat lijkt te werken. Dankzij hard, hard werken van de inmiddels met Jens aangevulde verdediging en een paar belangrijke reddingen van onze keeper blijft aan die kant van het veld de nul behouden. Helaas geldt dat ook voor de andere kant: ondanks wat kansrijke situaties wordt ook daar de tweede helft niet meer gescoord, zodat de eindstand hetzelfde is als die bij rust: 2-0.

Een woord van dank natuurlijk voor Guiliano , die net als de heren die vorige week invielen een prima indruk heeft gemaakt in zijn 'debuut' in de o13-2. Succes met je eigen team en we zien je graag nog eens terug!
Met nog 1 poulewedstrijd voor de boeg (volgende week uit tegen NEC Delfzijl 013-2) staan de mannen er goed voor om nog even door te mogen 'bekeren', zeker als je weet dat de tegenstander dan van beide vorige tegenstanders heeft verloren. Ook qua competitie geeft de uitslag van vandaag hoop: aan het GRC dat we vandaag treffen is ons team op zijn allerminst gewaagd. Wordt dus ook na de bekerwedstrijden (volgende week voorlopig de laatste) gewoon weer spannend, zeker als je weet dat GRC op 22 september gelijk de eerste tegenstander in de competitie is.