48'
Daliel El Moumni (intikker)

Hoofdklasse 01

8 december 2018 9:00

Op deze grijze, druilerige, natte zaterdag op naar de voorlaatste wedstrijd tegen BedumJO11-1. Een op papier een niet te onderschatten tegenstander.

Deze voorlaatste wedstrijd is zeker zeer belangrijk. Want bij winst zal de laatste wedstrijd tegen BeQuickJO111-1 de kampioenswedstrijd gaan worden, want de verwachting is dat BeQuickJO11-1 tegen PeizeJO11-1 de 3 punten wel zal binnen halen.

Gelijk vanaf de start zochten de beide teams de aanval, waarbij het team van BedumJO11-1 de verdediging goed op orde had. Keer op keer strandden de aanvallen op genoemde verdediging. Af en toe werd het doel van Finn Westerhuis onder vuur genomen. Gelukkig leidde dat niet tot een doelpunt.

Eerst in de 18e minuut lukte het via een snelle aanval Lorenzo van Dijk in stelling te brengen. Via een bekeken schot scoorde hij. 1-0.

Pff. Het begin is, nu verder uitbouwen.

Desondanks lukte het niet om vervolgens door de compacte verdediging te komen. De eerste helft verstreek zonder dat er zich een uitgespeelde kans voordeed.

Pauze. Coach Yoni Even Zur sprak zijn team toe en gaf voldoende tips om daarmee proberen meer kansen te creëren.

Als snel en wel in de 32e minuut dan ook een aanval over meerdere schijven en de bal kwam bij de vrijgelopen Giuliano Bonevacia, die beheerst de bal via zijn rechtervoet achter de keeper schoot. 2-0. Een bevrijdend doelpunt. Nu door pakken.

Dat lukte dan ook al in de 36e minuut. Giliano Bonevacia werd weer in stelling gebracht en nu belandde de bal via zijn linkervoet onhoudbaar in het doel van Bedum JO11-1. 3-0.

Na deze voorsprong golfde de wedstrijd wat op en neer. Meerdere kansen aan beide kanten, waarbij Finn Westerhuis wederom een aantal fraaie reddingen verrichte. Na 10 wedstrijden is hij toch maar de minst gepasseerde keeper. Wat opviel dat met name Owen Donkers diverse fraaie acties liet zien tijdens deze wedstrijd. Helaas stond de paal of lat 2 x in de weg. Giano Wieringa die zowel in de verdediging als in de opbouw een hele goede solide wedstrijd speelde, Jaylano Michel die wederom als rots in de branding fungeerde en de tegenstander geen ruimte gaf, Senna Poppinga die verdedigend zijn mannetje stond, Richaino Holder die achter en voor voortdurend te vinden was om te helpen met verdedigen. Ook Jamil Ahmed liet zich zien en met mooie passeeracties en het strooien van goede passes bracht hij de aanvallers in stelling.

Daardoor werd het in de 48e minuut zelfs 4-0, en wel door Daliel El Moumni die na een snelle flitsende aanval de bal vakkundig in het net schoot.

3 Punten binnen gehaald tegen een goed verdedigende tegenstander. De winst is te danken aan het goed en vel verdedigen en snel te kunnen omschakelen en via vloeiende snelle combinaties te scoren. Welverdiend.

Nu de wedstrijd op woensdag 12 december 2018 om 16.30 uur in Kardinge tegen BeQuickJO11-1. Na 10 wedstrijden op rij gewonnen de belangrijkste wedstrijd.